Polițiștii locali au depistat o persoană care aruncase gunoi pe stradă, după verificarea hârtiilor găsite

0
385

Polițiștii locali constănțeni cu atribuții în domeniile protecția mediului și ordine și liniște publică verifică, zilnic, zonele în care se depozitează deșeuri vegetale, menajere sau inerte și se identifică depozite nelegale, aplicând, ori de câte ori este cazul, sancțiuni contravenționale.

Duminică seară, polițiștii locali au observat că pe strada Bărăganului, pe trotuar, era depozitată o grămadă mare de deșeuri. Reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice, împreună cu polițiștii locali, s-au deplasat la fața locului și au sesizat că un operator economic care își desfășura activitatea în zonă a abandonat, în afara sediului, deșeurile care urmau să fie ridicate a doua zi de operatorul de salubritate. Mai mult decât atât, societatea în cauză pusese deșeurile menajere laolaltă cu cele reciclabile, cu toate că deținea un contract cu o societate care colectează acest tip de deșeu.

Pentru abandonarea gunoaielor pe domeniu public și pentru nepredarea deșeurilor reciclabile către firma contractată în acest sens, operatorul economic a fost sancționat cu amendă de 20.000 de lei, conform Legii 211/2011, și a fost dispusă măsura salubrizării, având în vedere că deșeurile nu erau organizate în recipiente specifice. Mai mult decât atât, Primăria Constanța a sesizat Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu.

Săptămâna trecută, În urma controalelor efectuate în data de 24.03.2021, polițiștii locali au depistat, la intersecția B-dului I.C. Brătianu cu str. Egalității, trei persoane care au abandonat pe domeniul public o cantitate considerabilă de deșeuri. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. 184/2013, privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, și ale Legii nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor.

În aceeași zi, polițiștii locali au identificat, în zona str. Iuliu Maniu/str. Jean Bart, un depozit nelegal de deșeuri (hârtii, plastice, cartoane). În urma verificării acestuia, au fost găsite mai multe documente cu ajutorul cărora a fost identificat proprietarul acestor deșeuri și sancționat cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 211/2011. De asemenea, polițiștii locali au dispus măsura de igienizare a zonei.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.