Polițiștii locali, transformați în fotografii Primăriei Constanța: dacă vrei să-ți supraetajezi casa, vin și îi fac poze

1
11296
Politia Locală Constanța

Începând de luna trecută, oricine solicită supraetajarea vreunui imobil, în municipiul Constanța, se poate trezi cu Poliția Locală la Poartă. De ce? Pentru că polițiștilor responsabili cu disciplina în construcții li s-a încredințat o nouă sarcină, prin dispoziția primarului Vergil Chițac. Localii au fost făcuți și fotografi.

Sub genericul ”hai să le mai dăm ceva de treabă, că și-așa nu au ce face”, primarul Constanței, Vergil Chițac a delegat câteva atribuții în plus polițiștilor locali, transformându-I și în fotografi. Practic, primarul a dat o dispoziție nouă, potrivit căreia, în momentul în care se solicită autorizația pentru supraetajarea vreunei case, bloc, restaurant whatever, direcția Urbanism va trebui să primească și fotografiile făcute de polițiștii locali, în legătură cu imobilul în cauză, împreună cu un memoriu scris. Asta ca să mai dureze câteva luni în plus  procedurile specifice, de aprobare, pe deoparte, dar și să arunce responsabilitatea în spatele altora, pe de altă parte.

Sau poate se vrea verificarea imobilului înainte de emiterea autorizației, sau poate chiar se urmărește dacă se respectă proiectul.

Cu alte cuvinte, ce ușor e să îngreunăm și mai mult situația, grație birocrației înfloritoare, atunci când ești primar și ai toate instrumentele la îndemână!

Iată ce prevede dispoziția primarului Chițac:

”Luând în considerare prevederile  art.  2  alin.  (4)  lit.  a1)  lucrări   de supraetajare a clădirilor cu încă un nivel, o singură dată, în suprafață de maximum 20% din suprafața construită desfașurată a clădirilor, cu condiția situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecție a monumentelor, după caz precum și cele ale art. 11/\ 1 lit. d) lucrări de supraetajare a clădirilor existente cu încă  un  nivel,  o singură  dată  (…) Având  în  vedere  numeroasele  solicitări  de  eliberare  a  autorizațiilor  deconstruire  privind  supraetajarea   clădirilor  și  faptul  că,  trebuie  corelat  conținutul documentatiei scrise cu realitatea  din teren, se impune o verificare a lucrărilor de construire de către Direcția Generală Poliția Locală.

Direția de Urbanism va solicită, în scris, Directiei generale poliția locală, verificarea clădirilor ce urmează  a fi supuse supraetajării. Memoriul întocmit  de  către  Direcția  generală  poliția  locală  cu  privire la verificarea situatiei reale din teren va fi însotit și de imagini foto realizate la fața locului, acestea fiind înaintate Direției Urbanism în vederea anexării la dosarul de eliberare al autorizației de construire.        

Față  de  cele menționate,  propun  spre  aprobare  dispoziția privid modalitatea de verificare și completare a documentelor necesare eliberării autorizațiilor de construire.

 Dispoziția privind modalitatea de verificare icompletare a documentefor necesare eliberării autorizațiilor de construire

 Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța

 DISPUN:

 Art. 1. Documentațiile privind eliberarea autorizațiilor de construire privind raetajarea clădirilor,inaintatein vederea verificării $i semnării vor fiinsotite de către un memoriu și imagini din teren, privind stadiul actual al lucrărilor, realizate către Direqia Generală Poliția Locală.

 Art. 2. Direcția de Urbanism va solicită, în scris, Direcției generale poliția locală, verificarea  clădirilor ce urmează a fi supuse supraetajării.

 Art. 3. Direcția Urbanism și Direcția Generală Poliția Locală sunt responsabile cu aducerea la îndeplinire a obligațiilor ce decurg din prezența dispoziție și vor răspunde  de îndeplinirea prevederilor acesteia.  Nerespectarea prezentei dispoziții va duce la sanctionarea disciplinară a responsabililor conform art. 492 din O.U.G. nr. 57/2019 rivind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 4. Prezența dispoziție se va comunica de  către Compartimentul relații ConsiliuI local și administrația locală, Direcției Urbanism, Dircției Genrale Pollția locală în vederea aducerii la îndeplinire și nstituției prefectului Judetului Constanța, spre știință”.

Prin urmare, stimați constănțeni care aveți în plan să vă mai construiți un etaj sau o mansardă, să nu vă mirați dacă veți vedea polițiști locali cu aparatul foto la gât, sau chiar cu telefonul mobil, făcând poze imobilului d-voastră. Dacă vor avea motiv, poate își vor face și un selfie cu casa d-voastră.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Subiextul articolului ok, dar pentru nea Daniel, incearca sa nu o mai dai in englezisme whatever si alte cacaturi de genul, ca fix pula o sa ajungi.. sau o sa te vad in curand ca dai si tu cu poza la supraetajate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.