Polițiștii sărbătoresc Ziua Poliției Române prin acțiuni de protest

0
68
Vasile Zelca, SNPPC, sursa foto: EVZ.ro

Poliția Română a împlinit, joi, 25 martie, 199 de ani. Acest eveniment i-a prins pe mulți polițiști în stradă, cerându-și drepturile prin acțiuni de protest, în loc să sărbătorească această zi, alături de colegii lor. Sindicaliștii au transmis mesaje, atât verbal, în la București, în fața MAI, ori pe paginile oficiale ale sindicatelor, cu privire la nemulțumirile legate de salarii și de condițiile de muncă.

Polițiștii ar fi trebuit să sărbătorească această zi de 25 martie, la 199 de ani de la înființare. În schimb, sindicatul Europol transmite că mii de unități de Poliție au toalete ”în fundul curții”, exact ca acum 199 de ani.

„Iar dacă ne întrebați cum a evoluat instituția Poliției Române după aproape 2 secole de funcționare, vă spunem doar că la fel ca și în 1802, când avem prima atestare oficială, mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, nu au deloc sau apa o găsești doar la lighean sau găleată”, se arată în postare.

Sindicaliștii spun că, întrucât nu mai suportă aceste condiții inumane și bătaia de joc la care sunt supuși de către guvernanți, joi își vor striga nemulțumirile în fața sediului Ministerului de Interne.

La mulți ani, tuturor polițiștilor din România, rușine celor care ne conduc”, se arată în încheierea mesajului adresat cu ocazia Zilei Poliției.

La rândul lor, sindicaliștii din SNPPC au protestat în fața Guvernului, în semn de nemulțumire față de deciziile Executivului privind înghețarea salariilor, dar și cu privire la alte nemulțumiri în ceea ce-i privește. Aceste acțiuni de protest ale SNPPC fac parte din seria de proteste stabilite conform calendarului stabilit în urmă cu câteva luni.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.