Polițiștii tulceni au reținut 46 de permise de conducere într-o amplă acțiune desfășurată la nivel european

0
1545
imagine cu rol ilustrativ FOTO IGPR

În perioada 10 – 16 august, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului de General al Poliției Române s-a desfășurat la nivel național acțiunea ROADPOL – SPEED, înscrisă în Calendarul de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere pentru anul 2020

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, polițiștii rutieri fiind în teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În județul Tulcea, în cele șapte zile de acțiune, au fost oprite pentru control 520 de autovehicule, fiind constatate 318 de abateri cu caracter contravențional, în valoare de aproximativ 414.990 de lei. Cele mai multe contravenții au fost constatate de polițiștii Serviciului Rutier și de cei ai Birourilor Rutiere Tulcea și Măcin.

Totodată, în 46 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, astfel încât combaterea acestora rămâne o prioritate pentru Poliție Rutieră Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.