Polițiștii tulceni își acuză șefii că le impun un plan de amenzi

0
4336
Sediul IPJ Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Planul de amenzi al polițiștilor a fost mereu un subiect controversat. Întotdeauna au existat „scurgeri“ de informații care indicau impunerea unui număr minim de amenzi de aplicat și la fel de des, explicații sau dezmințiri din partea șefilor. Ultima astfel de situație a fost făcută publică de către reprezentanții Sindicatului EUROPOL, în județul Tulcea.

EUROPOL a dat publicității un screen shot al ecranului unui telefon mobil în care este un mesaj adresat polițiștilor tulceni, fără a indica expeditorul

„Toate târgurile sunt interzise! Se verifică constant dacă se strâng oameni. Din dispoziția inspectorului șef !!! Dacă la vre-un post de poliție nu se aplică cel puțin o amendă de fiecare polițist, șeful de post face raport automat și răspunde“, este textul dat publicității.

Reprezentanții EUROPOL condamnă această practică atribuită șefilor din IPJ Tulcea.

„Ei (polițiștii- n.r.) au fost amenințați că dacă nu vor aplica pe zi cel puțin o amendă, vor răspunde cu capul în fața șefului IPJ. Este dovada că unii manageri din Poliția Română se acoperă cu amenzile pe care le aplică polițiștii din stradă. Ce prevenire, ce apropiere față de cetățean?! Trebuia ca polițiștii să îndeplinească „planul de amenzi” ca șefii să aibă ce raporta la minister“, se arată în mesajul transmis de reprezentanții EUROPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.