Polițiștii verifică dacă se respectă prevederile legale în contextul pandemiei, în restaurante, autobuzele și în zonele aglomerate

0
178
Foto-Cătălin Schipor

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţişti din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat, în cursul zilei de miercuri, 4 noiembrie, activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Deoarece în municipiul Constanța, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, aproximativ 50 de polițiști au verificat modul în care se respectă măsurile aplicate, atât în ceea ce privește activitatea, în spațiile închise, a societăților comerciale vizate de noile reglementări legale, cât și în privința purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise.

Astfel, au fost controlate peste 100 de locaţii de interes, cum ar fi restaurante, satul de vacanță, portul turistic Tomis, parcuri și alte locații, dar și aproximativ 100 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Având în vedere faptul că în județul Constanța s-a instituit obligaţia purtării măstii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii constănțeni verifică aceste aspecte.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Scopul nostru nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.