Polițistul Grosu, de la Valu lui Traian, care și-a organizat nunta din șpăgile luate de la șoferi, a fost condamnat

0
19355
Imagine cu rol ilustrativ, foto DC NEWS

Polițistul Silviu Nicolae Grosu, de la Secția 1 Rurală, acuzat de luare de mită, a fost condamnat. Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat, vineri, 1 iulie, în dosarul penal deschis pe numele polițistului despre care se știe că a cerut mită cionstând în bani și produse cu care și-a organizat nunta.

Polițistul a fost trimis în judecată pe ata de 11 septembrie 2020, după nici o lună de la momentul arestării. El este acuzat că a cerut și primit șpagă de la un șofer pe care l-a dpistat în trafic conducând băut. Polițistul Grosu i-a promis șoferului respectiv că îl poate scăpa de dosar, întrucât are relații la parchet. În acest context, i-a cerut bărbatului respectiv diferite sume de bani, whiskey, șampanie, un miel, precum și achitarea notelor de plată la unele restaurante.

Văzând că tot cotizează încontinuu și nu se întâmplă nimic din cele promise de polițist, șoferul respectiv l-a denunțat.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în perioada mai-septembrie 2019, a pretins şi primit de la un martor-denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 6.000 de lei şi produse alimentare și alcool, respectiv 30 sticle de whisky, 10 sticle de şampanie şi un miel, cu scopul de a îndeplini acte contrare atribuţiilor sale de serviciu ca organ de cercetare penală.

Mai exact, contra sumei de bani și a bunurilor primite, în revenea sarcina de obţinerea da unor acte publice contrafăcute și audierea unui martor mincinos, dar şi de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunţătorul era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni privind siguranţa circulaţiei rutiere”, au precizat procurorii, după reținerea lui Silviu Nicolae Grosu.

După parcurgerea etapelor procesuale, la finalul cercetării judecătorești, instanța s-a pronunțat, condamnându-l pe Silviu Nicolae Grosu la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, plus interzicerea unor drepturi. Sentința nu este definititvă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.