Polițistul responsabil pentru moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, condamnat

0
437
Polițistul care a condus motociclul și care a provocat accidentul a fost condamnat

Dosarul polițistului responsabil pentru moartea judecătoarei Mihaela Iuliana Șerban, în tragicul accident din Constanța, din martie 2019, a ajuns la final. Instanța s-a pronunțat definitiv în cazul său.

Polițistul Marian Cotlenco a încheiat acord de recunoaștere cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, fiind condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executare. Decizia a fost încuviințată miercuri, 3 martie, la Judecătoria Constanța.

Polițistul Marian Cotlenco este acuzat că, pe data de 23 martie 2019, aflânduse pe un triciclu, a pătruns într-o intersecție din centrul Constanței fără a respecta semnificația indicatorului STOP, intrând în coliziune cu două autoturisme. În urma impactului, Mihaela Iuliana Șerban, de 44 de ani, magistrat în cadrul Curții de Apel Constanța- Secția Civilă de contencios administrativ și fiscal, pasager pe triciclu, a intrat în comă, fiind transportată la spital unde a decedat.

Polițistul constănțean a fost acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Decizia Judecătoriei Constanța, privind acordul de recunoaștere, nu este definitivă.

În baza art. 485 alin. (1) lit. a) C. proc. pen., admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul C M, În baza art.192 alin.1 şi 2 C.pen, condamnă inculpatul C M la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art.196 alin.3 C.pen., condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 38 alin. 1-art. 39 alin. 1 lit. b C. pen., contopeşte pedepsele principale stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 6 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul C M să execute pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani ?i 8 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la RAJA Constan?a, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.. În baza art. 486 alin. 2 C.proc.pen lasă nesolu?ionată ac?iunea civilă promovată de S T D, S I ?i G M. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obligă pe inculpatul C M la plata sumei de 1500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.03.2021”, se arată în încheierea de ședință.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.