Pompierii din două județe se luptă cu un incendiu izbucnit pe un câmp unde erau depozitați baloți de paie

0
245

Forțe de stingere din două județe au acționat toată noaptea de 7 spre 8 august la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele din județul Călărași Misiunea continuă și în ziua de 8 august.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de 7 august, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Acestea s-au alăturat intervenției în jurul orei 23:00.

Alimentat de vânt, și de cantitatea mare de paie stivuite în baloți – aproximativ 25.000 de baloți din aproximativ 5 șire a 50-100 m lungime, 5-10 m înălțime, și 20-30 m lățime, incendiul se manifestă pe o suprafață de mai bine de 4 ha de teren.

Toată noaptea au acționat pentru localizare și lichidare 3 autospeciale pentru stins incendii de la ISU Călărași, 2 autospeciale de la ISU Ialomița, 1 tractor, 1 buldoexcavator și o cisternă din comuna Axintele. Deși condițiile meteorologice (vânt puternic) au ridicat mari probleme pompierilor, aceștia au reușit menținerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate sau către pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.