Portul din Tulcea, modernizat cu peste 64 milioane de lei, finanțare europeană

0
228
Tulcea, vedere de la monument. FOTO Cătălin SCHIPOR

Administrația Porturilor Dunării Maritime a anunțat deschiderea unui nou șantier în porturile Dunării Maritime, fiind vorba de cel din Tulcea. Este vorba de un proiect cu cofinanțare europeană și prin care se urmărește creșterea atractivității și accesibilității Portului Tulcea.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 64.246.210,90 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 53.822.747,91 lei. Astfel, AM POIM/OIT acordă o finanţare nerambursabilă în sumă maximă de 45.749.335,73 lei, echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, diferenţa fiind alocată de la bugetul de stat.

„Acest nou proiect de modernizare cu fonduri europene dovedește, încă o dată, că rămânem consecvenți planurilor de investiții pe care le-am gândit pentru toate obiectivele aflate în portofoliului Administrației Porturilor Dunării Maritime. Cu Tulcea, bifăm al treilea șantier în lucru și nu ne oprim aici. Pentru anul 2022 avem prevăzute alte cinci proiecte de modernizare a infrastructurii portuare din porturile pe care le gestionăm“, a precizat Alexandru-Gabriel Șerban, manager CN APDM SA Galați.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea atractivității și accesibilității Portului Tulcea prin asigurarea unui transport navigabil bazat pe principiile durabilității, inovării și securității, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, pentru fluidizarea maximă a circulației mărfurilor, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene în acord cu practicile și politicile UE.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.