Povestea primarului din Deveselu, care a fost reales deși a murit, a ajuns în presa internațională

0
243
Primarul decedat din Deveselu, Ion Aliman, a fost reales duminică. Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, mort de COVID-19 în plină campanie electorală și reales primar la alegerile locale din 27 septembrie a.c., a ajuns în presa internațională. 

Astfel agenția CNN relatează despre motivul pentru care a fost votat Aliman și despre pelerinajul de la cimitir care a avut loc în comună după numărarea voturilor.

Un videoclip difuzat pe rețelele de socializare arăta zeci de săteni vizitâmd mormântul lui Ion Aliman, candidat PSD, unde au aprins lumânări după votul de duminică, scrie Digi24.ro

„Este victoria ta. Să știi că vei fi mândru de noi. Odihnește-te în pace”, spune un bărbat.

Aliman a câștigat al treilea mandat de primar al orașului Deveselu, un sat de aproximativ 3.000 de oameni din sudul României, cu 64% din voturi, potrivit datelor Biroului Electoral.

Aliman, fost ofițer de marină care ar fi împlinit luni 57 de ani luni, a murit pe 17 septembrie într-un spital din București. Numele său era deja pe buletinele de vot tipărite și nu putea fi înlăturat, au spus oficialii. În aceste condiții se vor organiza noi alegeri, relatează CNN, care preia o știre Reuters.

Publicația spune că nu este primul caz de acest fel din România și relatează că oamenii dintr-un sat din estul țării au votat, în 2008, un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor. Este vorba despre comuna Voinești, din județul Iași.

În ciuda victoriei lui Aliman, PSD a pierdut duminică orașe și consilii județene cheie în fața PNL, care conduce cu un guvern minoritar, și a USR-Plus, o alianță a două grupări de centru-dreapta, mai relatează CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.