Prefectul Constanței: Dacă va fi nevoie, spitalele private vor deveni spitale suport COVID. Secție ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie

0
723

Numărul de paturi dedicate tratării pacienților cu COVID-19, chiar și cele din secțiile ATI va crește în toată țara, inclusiv prin transformarea a noi spitale în spitale suport COVID, conform declarațiilor premierului Ludovic Orban. La Constanța, soluțiile în acest sens nu mai sunt multe, dar și spitalele private pot deveni spitale suport COVID-19.

Capacitatea secţiilor de terapie intensivă din România va creşte săptămâna aceasta, iar Guvernul va asigura fonduri pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţii acestora, a declarat premierul Ludovic Orban, după consultările avute cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

„Legat de creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă, am discutat în detaliu situația pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile. De asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de terapie intensivă și, în urma acestei analize, va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID“, a declarat premierul Ludovic Orban

Prim-ministrul a mai anunţat că, în această săptămână, capacitatea secțiilor ATI va crește cu cel puțin 200 de paturi, în toată țara. 

„Planul pe săptămâna aceasta prevede o creştere a capacității cu cel puţin 200 de paturi. Am discutat, pe săptămâna asta, sunt cel puţin 200 de paturi, sunt soluții pe care le-am gândit pe fiecare regiune, sunt soluții pe care le-am gândit şi pe Bucureşti. (…) Am discutat şi despre ventilatoare; peste tot unde există posibilitatea de a deschide secţii de terapie intensivă, să asigurăm tot ceea ce este necesar: ventilatoare, injectomate sunt necesare în multe secţii, plus lucrări de asigurare a circuitelor de alimentare cu oxigen. De asemenea, să putem găsi resurse pentru a putea realiza toate aceste lucrări în cel mai scurt termen posibil“, a mai explicat Orban.

La Constanța lucrurile devin din ce în ce mai dificile, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Secția Exterioară Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență fiind deja spitale suport COVID-19. Cu toate acestea, prefectul județului Constanța a declarat că se vor găsi soluții pentru suplimentarea numărului de paturi, dacă va fi nevoie.

„Toate unitățile spitalicești pot deveni spitale suport COVID, orice spital poate deveni spital suport COVID sau unele secții dintr-un spital. Este adevărat, trebuie să păstrăm echilibrul și cu celelalte patologii. În plus, Planul Alb de organizare a sistemului sanitar din județul Constanța, aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, include transformarea spitalelor private în spitale suport COVID, dacă este necesar.

Deocamdată, vom înființa o secție ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța, iar paturile mai pot fi suplimentate la spitalele din Medgidia și din Mangalia. Spitalul de Boli Infecțioase oricum funcționează la capacitate suplimentată“, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, pentru Focus Press.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.