Prefectul Silviu Coșa a convocat CJSU cu privire la alunecările de teren de la Cumpăna

0
366

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat, joi, 14 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 146, care prevede aplicarea de măsuri suplimentare de protecție, de către Primăria Cumpăna, pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Mai precis, în hotărâre este prevăzut ca Primăria Cumpăna să convoace, de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), prin care va dispune următoarele:

  • Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;
  • Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.

De asemenea, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021, iar Inspectoratul Județean în Construcții Constanța va superviza implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată, va transmite informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni și va continua activitățile de control.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăşte:

Art. 1 – Primăria comunei Cumpăna va convoca în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) pentru:

Art. 1.1 – Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;

Art. 1.2 – Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.

Art. 2 – Primăria comunei Cumpăna va înștiința Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU asupra măsurilor dispuse prin hotărârile adoptate.

Art. 3 – C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021 și de îndeplinirea măsurilor stabilite în acesta.

Art. 4 – Inspectoratul Județean în Construcții Constanța se va asigura de:

Art. 4.1 – Implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată;

Art. 4.2 – Transmiterea de informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni, bilunar sau ori de câte ori situația o va impune, conform Art. 3.2 din Hotărârea CJSU nr. 79/21.05.2021.

Art. 4.3 – Continuarea activităților de control pentru îndeplinirea Hotărârii CJSU nr. 15/17.02.2021.

Art. 5 – Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Primăriei comunei Cumpăna și altor factori interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.