Pregătiţi-vă să staţi acasă de sărbători: nici firmele din turism nu se mai înghesuie cu oferte de vacanţă

0
732
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE

Domeniul turistic are de suferit în această perioadă, iar asta pentru că numărul de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2 este pe zi ce trece tot mai mare. Zilnic sunt raportate câte şapte mii – zece mii de cazuri, precum și foarte multe decese.

Orașe mari și bogate din punct de vedere turistic sunt lovite grav de această pandemie. Spre exemplu, Sibiul este carantinat, iar turiștii sunt astfel reticenți din acest punct de vedere, semn că sărbătorile de iarnă nu vor mai fi ca cele din anii anteriori, la fel cum nici sărbătorile pascale nu au fost.

Reprezentanții din turism susțin că, în condiţiile date, nu se mai pot realiza pachete promoționale pentru diferitele zone din țară, pentru a atrage turiștii.

Anca Nedea Pavel, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, a declarat pentru Focus Press că în județul Constanța doar câţiva agenţi economici au continuat, în această perioadă, să aibă turiști, referindu-se la cei ce oferă servicii spa, masaje, împachetări.

Din nefericire, numărul turiștilor a scăzut enorm din cauza pandemiei de coronavirus.

„Până în prezent sunt câțiva agenți economici care au continuat să aibă turiști, care aveau baze de tratament și mă refer aici la masaje, împachetări, cum este Steaua de Mare din Eforie Nord. Au avut de regulă între 30- 50 de camere pe week-end. Mai sunt, dar puține, iar în rest probabil că vor fi turiști care se vor reorienta, care vor veni la mare pentru că este mai romantic, dar care probabil vor închiria vile; vor dori probabil să aibă masă inclusă, să acceseze servicii care mai sunt posibile la spa, să se plimbe pe malul mării. Problema este cu restaurantele, noi sperăm să scadă numărul de cazuri raportate zilnic, la nivelul județului Constanța. De aceea am și oprit ofertele, pentru că fără restaurante în interior nu poți să faci vreo ofertă și același lucru este valabil, din păcate, și pentru Delta Dunării. Am discutat cu colegii mei de acolo, care erau pregătiți cu foarte multe oferte, ei stând ”mai bine” ca număr de cazuri. Ofertele erau fără petreceri, pur și simplu masă la restaurant, servicii spa, ieșit în zonă, dar doar să ni se permită să operăm în restaurante”.

Totuși, o speranță pentru turiști ar mai fi vilele oferite spre închiriat, însă Aca Nedea spune că ar fi bine ca acestea să fie declarate și clasificate: „Avantajul va fi către cei ce operează vile, dar noi sperăm ca măcar să fie declarate și clasificate și să se închirieze pe familie, asta dacă nu va crește incidența și se vor impune alte măsuri”.

Totuși, aceasta este de părere că dacă zonele de munte vor fi ”pline” de turiști, unii dintre ei vor alege și zona litoralului pentru vacanțele de iarnă, doar pentru a pleca în concediu, însă această este reticentă pentru că în toată țara cazuri de infectare au explodat.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.