Prelungirea stării de alertă – iată ce prevede DOCUMENTUL

0
933

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe teritoriul României a fost transmisă, marţi, Parlamentului, cu menţiunea: “spre informare”. Se speculează în acest context că Guvernul ar încerca să evite votul în Parlament. Iată textul hotărârii 30 din 16.06.2020 privind propunerea unor măsuri necesar ani aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:

 Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 15.06.2020, realizată la nivelul Centrului National de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, care mențin o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în contextul necesității de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului National de Management al Situaţiilor de Urgență, în considerarea prevederilor art. 7^1din Ordonanța de urgentă a Guvernului nr. 11/2020, privind stocurile de urgentă medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea 20/2020, cu modificările și completările uIterioare, referitoare la împuternicirea secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgentă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să dispună orice măsuri necesare pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică, precum și ale prevederilor H.G. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 8* din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Noțional de Management al Situațiilor de Urgentă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 9 alin. 1, art. 32 alin. 2, art. 37, art. 41, art. 42 alin. 1, art. 43 alin. 1, art. 44 aIin.2 și 3, art. 45 aIin.1 și art 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. I) din Ordonanța de urgentă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de 1 Management al Situațiilor de Urgentă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

 Art.1 Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.06.2020.

Art.2 Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 17.06.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.