Premierul Ciucă i-a dat ordin ministrului Justiției: vrea proiect special pentru protecția unei categorii de cetățeni

0
137
sursa foto: Digi24.ro

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, vineri 3 decembrie a.c., în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei, să finalizeze analiza pe un proiect de lege privind proiect de lege privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi, intelectuale şi psiho-sociale, el cerând ca proiectul să fie adoptat cât mai repede de Executiv. Prim-ministrul a menţionat că astăzi este Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, scrie News.ro, conform știripesurse.ro.

Am dorit să avem această şedinţă pentru că am considerat necesar ca, după ce parcurgem agenda de astăzi, să putem discuta despre alte trei subiecte pe care le consider importante . Unul dintre subiecte este legat de semnificaţia zilei de astăzi. Astăzi este Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, o zi consacrată încă din 1992, de către ONU, pentru atragerea atenţiei asupra drepturilor acestor persoane şi nevoii de incluziune şi echitate”, a spus Ciucă.

El a arătat că, la nivel guvernamental, există un proiect de lege care este în analiză la Ministerul Justiţiei, privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi, intelectuale şi psiho-sociale.

Aş dori, domnule ministru, ca în perioada următoare să venim cu el la aprobare în şedinţa de Guvern, să avem legea cât mai curând aprobată. Sunt convins că există o dorinţă a fiecăruia şi o aşteptare la nivelul societăţii, să legiferăm tot ceea ce înseamană incluziunea şi echitarea persoanelor cu dizabilităţi”, a mai spus premierul.
A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.