Premierul Ludovic Orban și candidații PNL la alegerile parlamentare au pus la punct primele proiecte pentru Constanța

0
803

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, joi, 29.10.2020, o întâlnire cu candidații P.N.L. Constanța la alegerile parlamentare. Cu acest prilej au fost discutate proiectele concrete pe care aceștia le propun pentru județ.

Președintele P.N.L. Constanța, Bogdan Huțucă, susține că, la întâlnirea cu Ludovic Orban, s-au creionat investiții în câteva dintre domeniile prioritare pentru întregul județ: sănătate, infrastructură și, implicit, turism.

„Am discutat despre cuprinderea în bugetul pe anul 2021 a finanțării investiției privind noul spital. Prim-ministrul a reacționat favorabil, iar discuțiile vor continua și în prezența ministrului Sănătății, Nelu Tătaru“, a declarat Bogdan Huțucă, președintele P.N.L. Constanța și candidat, de pe poziția 1, pentru un nou mandat de deputat.

De asemenea, cei doi au vorbit despre oportunitatea eliminării taxei de trecere a podului Fetești – Cernavodă.

„Premierul a înțeles argumentele prezentate, care țin de distorsiunea concurențială, în sensul că avem, în Constanța, producători și transportatori care au o cheltuială consistentă în plus față de transportatori sau producători din restul țării, cu care concurează pe o piață liberă. A reacționat pozitiv la acest subiect, mai ales că, atunci când era ministrul Transporturilor, a luat, la rândul său, o astfel de măsură“, a mai spus Huțucă.

Discuțiile vor continua cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit președintelui P.N.L. Constanța.

Bogdan Huțucă a co-inițiat un proiect de lege în acest sens, încă de când P.S.D. era la guvernare. După lungi dispute, a trecut de toate comisiile și ar trebui să intre în plenul Camerei Deputaților, care este însă controlat de P.S.D., care nu dorește să îl pună pe ordinea de zi. Acest proiect poate fi, însă, pus în aplicare printr-o ordonanță emisă de Guvernul României.

Alternativa Techirghiol – un nou drum spre sudul litoralului

La întâlnirea de ieri a participat și Marian Crușoveanu, secretarul general al P.N.L. Constanța, candidat, de pe un loc eligibil, pentru un post de deputat. Acesta a discutat cu Ludovic Orban despre două proiecte extrem de importante pentru infrastructura din județ și, implicit, pentru turism.

Unul dintre ele prevede construirea unei variante ocolitoarea la drumul național care face legătura între municipiile Constanța și Mangalia, drum care, vara, este coșmarul localnicilor și turiștilor, din cauza aglomerației și a accidentelor care au loc.

„Proiectul este intitulat «Alternativa Techirghiol» și prevede decongestionarea traficului spre și dinspre sudul litoralului“, a explicat Marian Crușoveanu.

Noul drum spre sudul litoralului va avea două trasee. Ambele pleacă din nodul rutier de pe Autostrada A4. Primul, care va fi folosit mai ales de turiști, traversează, peste un pod, canalul, trece pe lângă Techirghiol, paralel cu drumul județean, și se termină în sensul giratoriu din Olimp. Al doilea traseu, care va fi folosit de cei care pleacă din orașul Constanța, va trece prin sensul giratoriu din Lazu, unde se va face stânga, se va merge pe autostradă spre Portul Constanța și se va coborî pe drumul care vine peste canal, unindu-se cu primul traseu.

„Proiectul a primit deja finanțare, de la Guvernul Orban, pentru a se realiza studiul de prefezabilitate. Toată lumea spune că este important. Nu mai trebuie să îl amânăm. Avem acum posibilitatea să îl finanțăm și să îl finalizăm. Le promit constănțenilor că va fi gata în următorii patru ani, mă voi bate pentru asta“, a declarat Marian Crușoveanu.

Candidatul P.N.L. Constanța a discutat cu prim-ministrul și despre necesitatea construirii unei centuri ocolitoarea a municipiului Mangalia.

„Pe timpul verii, și acolo sunt probleme mari în ceea ce privește circulația rutieră. Am avut deja discuții în acest sens cu primarul din Mangalia. Este cel de-al doilea proiect pe care mă angajez să-l duc la îndeplinire în timpul mandatului de patru ani“, a promis viitorul deputat de Constanța.

Ludovic Orban va susține Constanța

Ludovic Orban a participat joi, în Constanța, înainte de întâlnirea cu candidații P.N.L., la învestirea în funcție a primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

„Garantez susținerea noilor administrații ale Constanței și, de asemenea, susținerea unor proiecte de la nivel guvernamental pentru Constanța. Constanța are oportunități de dezvoltare foarte importante, are o poziție strategică extrem de importantă. Are o șansă la dezvoltare care sunt convins că va fi valorificată. Noi vom fi parteneri ai administrației locale“, a declarat Ludovic Orban.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.