Premierul și-a trimis Corpul de Control la Apele Române, în legătură cu chelnerița angajată ca inginer, dar care nu știe ce este un baraj

0
149
Simona Iancu, sursa foto: DIGI 24

Corpul de Control al primului ministru, Florin Cîțu, face perdcheziții, miercuri, 3 februarie, la Apele Române, pentru a investiga modul în care a fost angajată o ospătăriță pe post de inginer.

Este vorba despre cazul Simonei Iancu, o fostă chelneriță la un bar din Iași, care a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu. Tânăra a fost propulsată de directorul instituției, Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, potrivit Realitatea.

O anchetă jurnalistică releva faptului că tânăra are o diplomă de studii superioare în domeniul Chimiei, însă nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple pentru un inginer care ar trebui să salveze țara de inundaţii. Tânăra, care a fost timp de 5 ani barmaniță, nici măcar după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. Dezvăluirile au fost făcute de dirtectorul tehnic al instituției, Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experiență în domeniu.

Fata, angajată la dispeceratul instituției nu știe nici măcar cum se măsoară debitul unui rîu sau ce reprezinta un baraj.

Pentru curajul de a demasca angajarile pe pile din instituție, postul lui Gabi Musteaţă a fost desfiinţat, iar pe data de 8 februarie este ultima sa zi la departamentul care coordonează apărarea împotriva inundaţiilor, mai arată jurnaliștii de la realitatea.net.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.