Preotul Claudiu Banu, mesaj de Sf. Nicolae: “Îmi doresc ca sufletele noastre să nu devină golite precum orașul pustiu, lipsit de zâmbete”

0
197

Duminică este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși, Sfântul Ierarh Nicolae. Bucurie mare pentru copii, dar și pentru cei mari, căci duminică la Liturghie vom afla cine a fost acest Sfânt, laitmotivul acestei perioade în care ne aflăm, susține preotul Claudiu Banu, parohul Bisericii “Sf. Mare Mucenic Mina” din Constanța.

“De la acest Sfânt, peste veacuri, am învățat să dăruim și să bucurăm pe cei dragi, dar și pe cei năpăstuiți. Orașul pare pustiu…cafenele închise, localuri care altă dată animau urbea au tras obloanele. Îmi spune un prieten că toți sunt acasă, lustruiesc pantofii…mi-aș dori să fie doar atât. Rar mai vezi, câte un curier bătând cu teamă la ușa unui local să ridice comanda vreunui flămând de acasă. Îmi doresc ca sufletele noastre să nu devină golite, precum Orașul pustiu. Și aici nu mă refer la lumini, nu picați în această capcană, asta este altă discuție.

Mă refer la inimile noastre care refuză să mai bată la unison cu Inima Divină, în toată această masă pustiită de boală, de teamă. Pe Ștefan cel Mare, chiar lângă magazinul Tomis, un bătrân acordeonist, desprins din filmele lui Louis des Funes, cu o voce stinsă de frig, interpretează un cântec în acest mare pustiu, cu figura ruptă din operele lui Van Gogh, în acest tablou doar el și cu mine, martori fiind pereții gri ai blocurilor. Se uită la mine… mă opresc, îl ascult, îl onorez, căci vrednic este lucrătorul de plata sa și după ce îi dau bănuții îmi spune: “Banii nu aduc fericirea”… Tac și aștept să zică: “dar o întrețin”. Dar nu. Îmi răspunde: “dar sunt îndeajuns să creeze discordie”.

Zâmbește și îmi oferă această lecție teribilă. Fredonează mai departe melodia franțuzească. Îl las, îi dau dreptate și merg mai departe în orașul nostru pustiu, lipsit de empatie, de grijă a unora față de ceilalți… un oraș învrăjbit, gri, lipsit de zâmbete. Alinarea mea este ziua de mâine (duminică, 6 decembrie a.c. – n.r.), căci voi merge la Liturghie. Voi zâmbi acolo și mă voi bucura cu fiii și fiicele mele duhovnicești, în rugăciune, căci vine Moș Nicolae, bunul și blândul păstor. Post binecuvântat în continuare și seară luminoasă“, transmite preotul paroh constănțenilor.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.