Preotul Claudiu Banu ne explică de ce este important să mergem la biserică și să participăm la slujbă

0
758

Încrederea în Dumnezeu și credința ne ajută să depășim orice obstacol. Mulți spun că au credința în suflet și este suficient. Preotul Claudiu Banu a dorit să clarifice pentru Focus Press de ce este important să mergem la biserică și să participăm la slujbă.

Latinii aveau o vorbă frumoasă și o au în continuare „Ora et labora – roagă-te și munceşte”. De ce avem nevoie de Dumnezeu în cadrul comunității noaste? Dumnezeu se împărtășește în comuniune. Rugăciunea este de două tipuri: personală, în intimitatea cămăruței mele și în comuniune, în biserica sa. Hristos spune că acolo unde sunt 2 sau 3 adunați în numele meu acolo sunt și eu. Acest 2 sau 3 înseamnă biserica. Scriptura a folosit acest număr 2-3 pentru a arăta aspectul comunitar al bisericii. Rugăciunea deplină este în cadrul comuniunii, unde suntem 20-50 adunați în numele lui Hristos. Rugăciunea personală este primită de Dumnezeu, dar nu desăvârșește. Rugăciunea în cadrul reuniunii săvârșește comunicarea mea cu Dumnezeu și asta o pot confirma cei care participă la liturghie. (…) Dacă Dumnezeu este doar în inima ta, atunci ești subiectiv. (…) Duhovnicul în cadrul spovedaniei este un bun ghid. Eu îi învăț cum să se roage și cum să aibă credință, pentru că eu îi privesc în mod obiectiv“, este îndemnul preotului Claudiu Banu, parohul Bisericii “Sf. Mare Mucenic Mina” din Constanţa.

Tot preotul îi invită pe oameni la liturghie. Drumul către mântuiere este anevoios, dar foarte frumos, susţine parohul care în urmă cu 19 ani, în ziua Praznicului Întâmpinării Domnului Iisus Hristos la Templu, primea din mâna vrednicului Ierarh al Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, harul diaconiei în localitatea Isaccea.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.