Președintele AEC, Sabina Spătariu, ales în Consiliul de Conducere al Fundației Județene pentru Tineret Constanța

0
493

La finalul acestei săptămâni, organizațiile neguvernamentale de tineret din județul Constanța și-au ales cei doi reprezentanții în Consiliul de Conducere al FJT Constanța. Reprezentanții ONG-urilor în conducerea fundației sunt Sabina Spătariu, elevă în clasa a XII-a  și președintele al Asociației Elevilor din Constanța și  Andrei Cristian Pătrașcu, student în anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța.

Alegerea celor doi a venit pentru a completa Consiliul de Conducere, format până la momentul Adunării Generale din data de 29 ianuarie, după ce Consiliul Județean Constanța a numit restul conducerii, conform prevederilor Legii 146/2002. Astfel, Consiliul de Conducere al Fundației Județene pentru Tineret Constanța este format din Dragoș Frâncu, Marian Țuțuianu, Diana Ionescu, Sabina Spătariu și Andrei Pătrașcu.

Asociația Elevilor din Constanța s-a implicat de-a lungul anilor în demersul cu privire la recuperarea patrimoniul fostei UTC și a susținut implicarea civică a tinerilor în societate, cât și consultarea permanentă a acestora.

“Mă bucură nespus de mult faptul că FJT Constanța a intrat într-un final în legalitate. Până la acest moment fundația nu a funcționat așa cum trebuia, iar din păcate la tineri nu a ajuns nimic din ce ar fi trebuit. În județul nostru este o nevoie urgentă de a pune pe picioare sectorul de tineret, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.