Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, a sesizat Consiliul Concurenței referitor la taxa de pod de la Fetești

0
369

Președintele Consilului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a sesizat Consiliul Concurenței referitor la situaţia agenților economici cu activități de transport din județul Constanța care sunt obligați ca la fiecare trecere a Dunării să plătească taxa de pod la stația de taxare Fetești. Aceasta este apreciată ca o situaţie anormală, prin care agenții economici din județul Constanţa sunt prejudiciaţi şi a apreciat că este vorba de o concurenţă neloială în competiția cu alte societăţi din ţară, conform agenției de presă Rador.

„Toate companiile producătoare și de transport din județul Constanța nu sunt pe acelaşi picior de egalitate cu toate companiile din România. Pentru a pătrunde pe piața din toată România ești obligat, atenție, ești obligat să plătești o taxă de trecere a podului. Companiile producătoare similare cu cele din Constanța n-au această restricție, deci este o concurență neloială și ca atare, noi suntem puși pe un picior de neegalitate față de ceilalți producători, indiferent de ce zonă de producție s-ar afla sau a serviciilor. Gândiți-vă că doar trebuie să transporți persoane de la Constanța până la Fetești sau de la Cernavodă la Fetești îți plătești taxa de pod”, a declarat preşedintele Consilului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

De asemenea , Mihai Lupu a solicitat ca reprezentanții Consiliului Concurenței să analizeze situația de fapt, astfel încât, pe viitor, să se ia măsura eliminării taxei de pod care prejudiciază, în principal, agenții economici din județul Constanța.

„Eu, punctual, de la începutul mandatului meu, am spus că toți cetățenii României sunt egali şi trebuie să fie egali și aici vorbim clar noi suntem singurii cetățeni ai țării care plătim să intrăm, să ieșim din județul nostru, în țara noastră”, a mai spus Mihai Lupu.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.