Președintele CJC, Mihai Lupu: „Spitalul de Pediatrie se află în linie dreaptă“

1
159

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, despre proiectele din domeniul sănătății de la nivelul județului.

În luna aprilie 2023, CJC a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilul“. Valoarea estimată a achiziției este de 430.916.408 lei, fără TVA, potrivit platformei de achiziții publice.

„Spitalul de Pediatrie «Mama și Copilul» se află în linie dreaptă. La sfârșitul lunii este termenul de depunere a ofertelor, cu perioada legală de depunere a ofertelor. Până acum sunt în jur de 27 de companii interesate să construiască, au descărcat Caietul de sarcini, nu știm în acest moment care dintre ele vor depune ofertele, dar condiția este ca acestea să aibă în portofoliu construirea de spitale. Proiectul merge destul de bine. Sperăm ca, după perioada de evaluare, anul acesta să începem construcția propriu-zisă“, ne-a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Acest spital nou va avea, în total, 350 de paturi, dintre care: spitalizare continuă – 232 de paturi, spitalizare de zi – 79 de paturi, ATI – 39 de paturi. Plus două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstretrică-Ginecologie – cinci săli, Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – patru săli. Durata de realizare a investiției este de 35 de luni (proiectare și execuția lucrărilor).

„Termenul de execuție este anul 2026, acum vom vedea, pentru că termenul poate fi scurtat. Proiectul prevede 350  de paturi. Trebuie să urmărim eficiența actului medical, nu câte paturi sunt. Obiectivul de investiții este foarte bine fundamentat, asemănător celor din Franța. Cu siguranță că, având aceste fonduri pe PNRR, Guvernul ne-a fost alături“, a mai spus Mihai Lupu.

O altă veste bună este aceea că, în ședința viitoare, Compania Națională de Investiții (CNI) va aproba noua secție din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

„A intrat în zona de finanțare. Cred că este extraordinar. Acea chirurgie toracică, fiind vorba despre un pavilion nou la Spitalul de Pneumo. Este vorba despre proiectul «Construire Pavilion Medical D+P+3E», propus a fi amplasat în Constanța, str. Sentinelei nr. 40, județul Constanța“, a explicat președintele CJC.

Funcțiunea generală a clădirii propuse este de Pavilion Clinic Pneumologie, care va fi o construcție cu regimul de înalțime demisol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 1.190,40 mp și o suprafață desfășurată de 4.052,20 mp. Acesta va găzdui activități aferente actului medical, așa cum ele sunt definite prin legislație: consultații medicale, acordare servicii medicale de primire internări / externări pacienți, pneumologie, chirurgie toracică, terapie intensivă, ventilație non-invazivă, investigații paraclinice aferente diagnosticului și tratamentului, respectiv bronhologie diagnostică și intervențională, explorări funcționale simple și complexe, somnologie, transfuzie sânge sau produse derivate, și teme de cercetare, implicare în proiecte.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. O sa construiti un rahat .Bai idiotilor voi nu sunteti in stare sa astupati gropile si santurile care tot voi le ati facut si o sa construiti un spital nou .Poate o sa faca un spital nou primarul care o sa vina de la anul,bineinteles dupa ce scapa de toti nenorociti ca voi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.