Președintele CJC, Mihai Lupu, spune că îi va schimba din funcții pe directorii instituțiilor care nu și-au făcut treaba

0
1376

Liberalul Mihai Lupu a fost învestit în funcţia pe care a câștigat-o în urma alegerilor locale, președinte al Consiliului Județean Constanța, în cursul zilei de joi, 29 octombrie a.c. La ceremonie a participat și premierul Ludovic Orban.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a susținut un discurs după învestire, în care a specificat că directorii instituțiilor care nu și-au dus la îndeplinire atribuțiile, vor fi schimbați.

„În campania electorală am spus foarte clar că voi face o evaluare asupra managementului tuturor instituțiilor aflate în subordinea CJC. Am spus că sunt nemulțumit de managerii de la RAJA, de cei de la Drumuri, de la Protecția Copilului și din alte zone. Am transmis un mesaj scurt că ar fi bine ca managerii să își facă autoevaluarea și dacă nu sunt nici măcar ei mulțumiți, să părăsească acele posturi“, a declarat Mihai Lupu.

Totodată, acesta a amintit că în ultimele zi s-au organizat tot felul de concursuri de către CJC, de către fostul președinte al instituției, care ar fi încercat să își protejeze astfel colaboratorii, și a atras atenția celor care au participat la acestea că e aproape imposibil să rămână în posturile proaspăt ocupate.

„Vedem în ultimul timp, în fiecare zi există câte un concurs la Consiliul Județean, la instituţiile sale, oamenii cred că dacă vor da concurs acum, vor rămâne pe aceste posturi. Nu. Sunt hotărât să fac o evaluare a tuturor compartimentelor din CJC, mai ales a celor cu funcții, respectând legea bineînțeles, și le transmit foarte clar: să își ia o marjă de timp, să își facă autoevaluarea, să nu ajung să îi dau eu afară, pentru că voi avea multe să le imput.

La Sănătate suntem în evaluarea unei echipe manageriale, pentru că vrem să implementăm un sistem de management integrat, la nivel de județ. Vor fi schimbați toți șefii de instituții care nu și-au făcut treaba până acum, să nu aștepte prea mult timp. Le solicit tuturor, am solicitat și la RAJA și la Drumuri, unde sunt candidați pentru Parlamentul României și își fac campanie acolo. Am ținut și precizez foarte clar că nu accept ca instituţiile să fie politizate. Oamenii care aleargă să facă politică, să iasă din instituţii. Cei care vor să facă bani, să se ducă în privat. Nu putem avea corupție în sistemul ăsta. Nu admit în aparatul Consilului Județean elemente de fraudă, de corupţie. Le voi analiza pe toate, de la emitere de avize, la autorizații, la angajări, tot“, a mai spus Mihai Lupu.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.