Prima campanie gratuită de sterilizare a animalelor cu stăpân din Năvodari, un succes. Acţiunea va continua în lunile mai şi iunie. Viceprimarul Dumitraşcu: Avem peste 500 de cereri

0
230

Locuitorii orașului Năvodari își arată tot mai mult deschiderea în privința campaniilor de sterilizare, semn că reducerea abandonului patrupedelor, ca urmare a înmulțirii acestora, începe să intre pe un făgaș normal.

Săptămâna aceasta, în intervalul 12-16 aprilie a.c., năvodărenii și-au arătat atât deschiderea, cât și colaborarea în cadrul primei campanii de sterilizare gratuită din acest an a animalelor cu stăpân, o acțiune demarată de Primăria Oraşului Năvodari, la iniţiativa viceprimarului Costel Aurelian Dumitraşcu, în parteneriat cu Asociaţia “Lăbuţe cu Noroc“, în colaborare cu asociaţia germană Freundeskiries Strassehunse din Câmpulung.

Iubim animalele, avem o mare responsabilitate față de ele, însă locul lor nu trebuie să fie pe stradă, susţine viceprimarul, care mai adaugă şi faptul că: “Sterilizându-vă animalele ne asigurăm că acestea nu se mai înmulțesc, iar puii nu mai ajung abandonați pe străzi“.

“Această campanie era foarte dorită la Năvodari, drept dovadă şi numărul foarte mare de cereri. Avem, până la această oră, peste 500 de cereri. În această perioadă de 5 zile vom reuşi să sterilizăm undeva la 250-300 de animale. Datorită numărului mare de cereri, în luna mai, ne dorim să mai facem încă o campanie de 5 zile. În luna iunie avem programată o campanie de 3 săptămâni. În acea campanie de 3 săptămâni ne dorim să sterilizăm şi câinii de pe străzi, nu doar pe cei cu stăpân. Campania a început la iniţiativa mea, o iniţiativă pe care o am încă din anul 2016 şi nu s-ar fi putut desfăşura fără aparatul Primăriei Năvodari, dar şi fără ajutorul voluntarilor. Voluntarii s-au implicat foarte mult. În acest moment avem 4 voluntari, care participă în mod activ la campanie, în colaborare cu Asociaţia Lăbuţe cu Noroc”, a declarat, pentru Focus Press, viceprimarul oraşului Năvodari, Costel Aurelian Dumitraşcu.

Următoarea campanie de sterilizare la Năvodari, va avea loc luna viitoare, data exactă nefiind încă stabilită. De asemenea, Primăria Năvodari va demara în luna iunie o campanie de amploare, pentru a fi sterilizate şi patrupedele fără stăpân, iar acţiunea se va desfăşura timp de 3 săptămâni.

Desfăşurăm activităţi de sterilizare gratuită a câinilor şi piscilor din diferite localităţi din ţară, la cererea Consiliilor Locale. Desfăşurăm o activitate în vederea stopării înmulţirii acestor animăluţe fără control şi totodată abandonul lor. Se ştie că peste tot în ţară se abandonează foarte mult aceste animale. Este singura soluţie prin care urmărim acest lucru şi rugăm cetăţenii şi oamenii care au aceste animăluţe să conştientizeze faptul că este singurul lucru normal şi benefic, pentru animale şi pentru societate, prin sterilizarea lor. Facem acest lucru gratuit, în colaborare cu o asociaţie germană Freundeskiries Strassehunse din Câmpulung. Ei finanţează aceste sterilizări gratuite. În momentul de faţă desfăşurăm această activitate în oraşul Năvodari. Este prima dată când se desfăşoară această acţiune de sterilizare gratuită în oraş. Am fost foarte surprinşi de faptul că oamenii au înţeles şi s-au sterilizat, până în momentul de faţă, în jur de 250 de căţei şi pisici. Am avut sprijinul total al Consiliului Local, în speţă a domnului viceprimar, care ne-a oferit spaţiu unde să ne desfăşurăm această activitate. A fost o campanie reuşită şi sperăm să revenim în luna mai“, a declarat administratorul Asociaţiei “Lăbuţe cu Noroc”.

Vineri, în ultima zi din campanie s-au sterilizat 46 de câini și pisici. În cele cinci zile de campanie au fost sterilizate 298 de animale cu stăpân: 103 câini (femele), 43 câini (masculi), 108 pisici (femele) și 44 pisici (masculi).

Cu acest număr de câni și pisici sterilizate, în cele cinci zile, putem spune că această campanie din orașul Năvodari a avut succes. Acest succes a fost și datorită faptului că populația din acest oraș, care a venit în număr mare cu animalele de companie la sterilizat, a conștientizat că prin acest mod se poate stopa înmulțirea necontrolată a acestor animale și implicit abandonul de animale nedorite. Mulțumim domnului viceprimar Costel Dumitrașcu, pentru sprijinul acordat. De asemenea, mulțumim voluntarilor Cristina Barbu, Iuliana Badea, Dumitriu Adelina, Burcea Cristina și Alexandru Burcea, pentru munca depusă în această campanie. De asemenea, mulțumim echipei de medici de la cabinetul medical veterinar din Mioveni “Labuș & Miaunel” . Mulțumim principalului nostru colaborator și finanțator din Germania, Freundeskiries der Strassehunse“, au precizat reprezentanții Asociației “Lăbuțe cu Noroc” .

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.