Prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea “super certificatul verde” în autobuz este un român

0
152
Persone alla fermata dei bus, Roma, 13 Settembre 2021. ANSA/GIUSEPPE LAMI

Un român în vârstă de 50 de ani este prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz, scrie ANSA. De luni, în Italia a intrat în vigoare “super-certificatul verde”, eliberat celor vaccinaţi cu schema completă şi celor care au avut COVID, iar documentul este obligatoriu inclusiv în mijloacele de transport în comun.


Bărbatul tocmai coborâse din autobuz când carabinierii i-au cerut să le arate certificatul verde. “Nu îl am pentru că vreau să mă vaccinez în următoarele zile”, a spus românul de 50 de ani, conform ANSA.

El a primit o amendă de 400 de euro, fiind prima persoană sancționată la Roma pentru lipsa certificatului verde care a devenit obligatoriu și în mijloacele de transport în comun.
Italia, la fel ca toţi vecinii săi europeni, se confruntă în prezent cu o recrudescență a pandemiei de COVID-19.


Luni, în Italia a intrat în vigoare “super-certificatul sanitar”, eliberat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de COVID-19 și obligatoriu pentru a merge în clădiri publice, la cinematograf, la teatru sau la restaurant, precum și în mijloacele de transport în comun, inclusiv la metrou. Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.