Primăria a tăiat șase copaci în zona Cazinoului Constanța

0
255

Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au tăiat, săptămâna aceasta, șase copaci de pe faleza Cazinoului Constanța. Reprezentanții Primăriei susțin că aceștia erau bătrâni și putrezi.

Mai mulți constănțeni au reclamat că, în această săptămână, echipele Primăriei Constanța au tăiat mai mulți arbori de pe faleza Cazinoului, copaci ajunși la maturitate, care au avut nevoie de câțiva ani pentru a crește, iar acum au fost distruși.

Într-adevăr, cinci plopi și un tei au dispărut de pe faleză, după ce echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi i-au tăiat, săptămâna aceasta. Aceștia nu ar fi fost, însă, eliminați deoarece s-a dorit distrugerea spațiului verde, ci pentru că erau un pericol pentru trecători. Reprezentanții Primăriei motivează că aceștia erau bătrâni și putrezi, de aceea a fost nevoie de tăierea lor. În plus, Municipalitatea susține că în locul lor se vor planta noi arbori de talie medie și mare.

„Zilele trecute au fost executate lucrări de eliminare a cinci plopi bătrâni și putrezi, din partea superioară a taluzului de pe feleză. Totodată, a fost extras un tei scorburos, din caseta situată în aliniamentul stradal. 

Anterior, au fost realizate plantări de arbori în casetele de pe Bulevardul Elisabeta care permiteau executarea gropilor pentru acomodarea exemplarelor de paltini argintii (Acer saccharinum), în toamna anului 2019, acestea urmând să continue și în perioada următoare, acolo unde condițiile permit amplasarea arborilor de talie medie (castani, arțari) și mare (arbori de ambră, arbori-lalea)“, ne-au transmis reprezentanții Compartimentului Comunicare și Mass-Media din cadrul Primăriei Constanța.

Angajații Primăriei ne-au menționat și că, anterior tăierilor de copaci din această săptămână, pe faleza Cazinoului, au fost plantați, în peluzele de la baza taluzului, pe 23 decembrie 2020, 36 de cireși japonezi. Astfel, se dorește înfrumusețarea spațiului verde de pe faleză, nu distrugerea lui.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.