Primăria alocă fonduri pentru proiectarea instalației de detecție incendiu a Spitalului de Infecțioase și a reabilitării Teatrului „Oleg Danovski“

0
214
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Primarul Vergil Chițac a inițiat un nou proiect pentru rectificarea bugetului local pe anul 2021. Printre altele, au fost transferate fonduri pentru proiectarea instalației de detecție incendiu pentru Spitalului de Boli Infecțioase și a reabilitării Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danosvki“.

În urma notelor de fundamentare ale mai multor direcții din cadrul Primăriei Constanța, Vergil Chițac a propus consilierilor locali o nouă rectificare a bugetului local pe anul 2021.

Printre altele, la Capitolul Sănătate, se creează o poziție nouă, „Lucrări de proiectare instalație detecție, semnalizare, avertizare în caz de incendiu“, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, cu suma de 45.000 de lei. Astfel, administrația locală nu mai așteaptă semnarea contractului pentru reabilitarea energetică a clădirii cu fonduri europene, cum a motivat la momentul incendiului produs la începutul acestei luni și alocă fonduri din bugetul local pentru această achiziție.

La Capitolul Cultură, recreere și religie, se diminuează fondurile alocate pentru elaborarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiții Bazin de înot Badea Cârțan, cu 1.000 de lei, alocație bugetară ce se transferă la o poziție nou-creată „Elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții «Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski»“.

Suma de 140.000 de lei alocată întreținerii panourilor LED din Mamaia se transferă pentru analiză de risc în exploatarea locurilor de joacă. Iar 116.000 de lei de la reparații Pasarela maritimă din Mamaia se transferă pentru achiziție și montare echipamente de joacă.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru rectificarea bugetului local a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.