Primăria Cogealac, în instanţă cu raportul Curţii de Conturi

0
537
sursa foto: Strugaru Mariana, Facebook

Instanţa a respins solicitarea Primăriei Cogealac de anulare a raportului Curţii de Conturi rezultat ca urmare a controlului din perioada 24.10.2019-29-11.2019. Decizia Tribunalului a fost însă contestată la Curtea de Apel Constanţa, care a fixat ca termen de judecată data de 19 octombrie 2020.

În raportul contestat de administraţia locală se face referire la modul defectuos de elaborare a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018, cât şi deficiențe la înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare. Conform inspectorilor  Curţii de Conturi, în contabilitate figurează stornări efectuate fără a avea la bază documente justificative; neinventarierea și neclarificarea soldurilor prezentate în balanța de verificare de la 31.12.2018; creanțe prescrise și nescăzute din evidență în valoare de 169.044 lei; garanție de bună execuție de 10.500 lei neînregistrată în contabilitate; prezentarea în bilanțul contabil de date eronate cu privire la creanțele curente și necurente în valoare de 55.624 lei; încadrarea eronată în contul de execuție-cheltuieli a unor cheltuieli cu dobânzile ca fiind cheltuieli de capital, amortizarea mijloace fixe necalculată.

Neregulile constatate de Curtea de Conturi nu se opresc aici. Facem însă precizarea că, în cazul multor nereguli constatate la capitolul contabilitate, administraţia locală a efectuat corecţiile stabilite de Curtea de Conturi. Au rămas însă neremediate alte încălcări ale legislaţiei în vigoare, însă Primăria Cogealac a considerat injust raportul, prin urmare s-a adresat instanţei de judecată.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.