Primăria, Consiliul Județean și Universitatea „Ovidius“ din Constanța solicită sprijin pentru un nou spital

0
297

Primăria, Consiliul Județean și Universitatea „Ovidius“ vor solicita sprijinul Guvernului pentru deschiderea unui nou spital în județul Constanța.

Primarul Vergil Chițac și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-au întâlnit luni, 01.02.2021, cu reprezentanții Universității „Ovidius”, pentru a discuta despre necesitea unei noi instituții sanitare în județul Constanța.‍

Administrațiile locală și județeană, împreună cu reprezentanții mediului academic vor iniția un proiect în acest sens, pentru a solicita autorităților centrale sprijinul pentru realizarea unei noi unități medicale, moderne.

„Cercetarea universitară este un factor esențial pentru dezvoltarea unui județ și de aceea este absolut necesară susținerea proiectelor venite din partea mediului academic, care să ducă la valorificarea și fructificarea acestora, spre beneficiul locuitorilor din județul Constanța.

Discuțiile purtate cu reprezentanții universității s-au axat, în principal, pe intenția dezvoltării unui parteneriat între universitate și autoritățile locale, în vederea dezvoltării și inițierii unui proiect legat de un spital adaptat nevoilor de educație și cercetare, și, nu în ultimul rând, de a asigurarea unor servicii medicale performante.

Vom constitui un grup de lucru împreună cu Primăria Municipiului Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța și Universitatea «Ovidius» din Constanța, pentru a demara procedurile necesare inițierii acestui proiect.

Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a sensibiliza autoritățile centrale în a ne sprijini în realizarea, în județul Constanța, unei unități medicale moderne. Aceasta va putea asigura creşterea eficienţei sistemului de învăţământ superior medical, prin crearea unui cadru corespunzător necesităților de studiu, care se va concretiza prin cadre medicale ce vor avea un nivel ridicat de pregătire“, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

V.I.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.