Primăria Constanța a acordat, deocamdată, 21 de vouchere pentru fertilizare în vitro: încă se pot depune cereri

0
273

În anul 2021, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța, pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea, 21 de dosare au fost aprobate, două au fost respinse și unsprezece sunt în analiză.

Astfel, de joi, 23 septembrie a.c, 21 de cupluri sau femei singure care nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Social, le acordă vouchere în valoare de 10.000 de lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt atât de costisitoare.  

Amintim că, pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri, pentru acest an, pentru 100 de vouchere.

Cererile se vor depune la adresa de e-mail: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere;

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon 0341/448.531 și 0341/180.113 sau e-mail: infant@dgas-ct.ro.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.