Primăria Constanța anunță că va reface secțiile Spitalului de Boli Infecțioase

0
138
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Primăria Municipiului Constanța informează faptul că, de comun acord cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase, a hotărât prioritizarea refacerii secțiilor non-covid imediat ce anchetatorii vor permite accesul în incintă.

De asemenea, laboratorul și farmacia spitalului vor fi repuse în funcțiune în cel mai scurt timp, după ce au fost securizate ieri, imediat după neutralizarea incendiului.

Vergil Chițac: „Am decis să prioritizăm repunerea în funcțiune a secțiilor non-covid ale Spitalului de Boli Infecțioase, dat fiind că sunt servicii de o importanță crucială (HIV, meningită, hepatită), pe care doar această unitate le poate oferi, iar bolnavii nu pot fi preluați de alte unități medicale. Sperăm ca în cel mai scurt timp aceste secții să redevină operaționale. Redeschiderea secției COVID nu este oportună în acest moment, trebuie să așteptăm finalizarea anchetei și aflarea cauzei producerii incendiului.”


Personalul auxiliar va reveni în spital, acesta urmând a fi susținut cu resurse umane și materiale pentru repunerea secțiilor non-covid în funcțiune. Secția covid va rămâne închisă până la finalizarea cercetării și identificarea unei eventuale legături între incendiu și surplusul de oxigen inerent tratamentului în spitalele COVID.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.