Primăria Constanţa continuă demersurile pentru construcţia unei creşe în cartierul Palazu Mare

0
443
Foto cu rol sugestiv

Primăria municipiului Constanța a eliberat încă un act de Urbanism în vederea construirii unei creșe în oraș. Această unitate de învățământ va fi situată pe strada Tineretului, la numărul 23, în cartierul Palazu Mare, aceasta în condițiile în care părinții au reclamat în repetate rânduri că este nevoie de suplimentarea locurilor la creșe.

Conform Certificatului de Urbanism cu numărul 2597, emis în cursul zilei de joi, 2 septembrie a.c., se va edifica o creșă în acea zonă. Precizăm că municipalitatea și-a arătat intenția de a construi alte două creșe în zona I.C. Brătianu și Aurel Vlaicu, eliberând la data de 16 august a.c., două acte de Urbanism în acest sens.

Pentru părinți astfel de vești- însă până la construirea acestora propriu zisă mai sunt de urmat alți pași legali- sunt binevenite pentru că mulți s-au arătat extrem de indignați pe faptul că copilașii nu le-au fost primiți la creșe pentru că nu mai erau locuri.

Precizăm că înscrierile la creșele de stat din municipiul Constanța, pentru anul școlar 2021 – 2022, s-au desfășurat în perioada 4-31 mai a.c. Pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială au fost puse la dispoziția părinților informații legate de modalitatea de înscriere și criteriile impuse, doar că acestea nu sunt îndeajuns.

Cum menționam, din nefericire, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare a creșelor existențe, precum și construirea de noi creșe capacitatea creșelor constănțene va fi de doar 300 de locuri.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.