Primăria Constanța vrea să amenajeze două parcuri de mari dimensiuni vizavi de Tomis Plus și în Palazu Mare, aproape de lac

13
8648

Primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate pentru „Amenajare parcuri urbane publice noi de mari dimensiuni în municipiul Constanța (unul de circa 40-50ha și unul de circa 20ha)“.

Consilierii locali constănțeni vor vota joi, 30 septembrie a.c., un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice necesare pentru amenajarea a două parcuri de mari dimensiuni în oraș.

Potrivit Referatului de aprobare a proiectului, în urma realizării Registrului Spațiilor Verzi a rezultat că fiecare constănțean beneficiază de doar 17,7mp de spațiu verde, deși legislația prevede un minimum de 26mp ce trebuia asigura până la sfârșitul anului 2013. Din acest motiv, la începutul acestei luni, Primăria a fost amendată de Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligației legale, dar și pentru lipsa întreținerii corespunzătoare a spațiilor verzi existente.

Astfel, în prezent, deficitul de spații verzi din municipiul Constanța este de 250ha.

Pentru a se tinde spre acoperirea acestuia, primarul Vergil Chițac propune amenajarea a două parcuri de mari dimensiuni în oraș, unul de 40-50ha, iar altul de circa 20ha. Din cauza lipsei terenurilor necesare și a costurilor mari pentru expropiere, acestea ar urma să fie locate vizavi de Tomis Plus și în Palazu Mare, în proximitatea Lacului Siutghiol.

Primarul Vergil Chițac susține că pentru deservirea publică a noilor parcuri, vor fi extinse rutele CT BUS și, în plus, DN3C oferă o conectivitate ridicată a acestora, inclusiv pentru vizitatorii din afara municipiului. În plus, zona ar putea fi conectată facil și prin strada Amsterdam și Bulevardul Tomis.

Mai mult, prezența căii ferate în zonă poate fi o oportunitate pentru construirea unei gări.

Valentin ISPAS

13 COMENTARII

  1. Mai bine ar intretine parcurile din oras si nu ar mai da autirizatii de constructii sau ar anula autorizatiile de constrictii din parcuri . La cele doua parcuri cine o sa se duca? Nu la marginea orasului este nevoie de spatiu verde ci in orasul Constanta , care a fost sufocat de constructii pe spatiile verzi.

  2. Doamne, se vede si din avion ce mult ne lipsesc IN ACEST ORAS spatiile verzi! Nu se poate gasi un spațiu mai accesibil ? Pe malul mării intre Portul Tomis si zona Pescarie? Nu stiu…Primăria are detaliile in acest sens…

  3. Chiar , în km 5 , langa Lidl , este nevoie de un parculet unde sa se poata juca copii . Ei nu au decât străzi cu masini si cale ferată.

  4. Ii doare in fund de fraieri au stricat parcurile din oras cu mall-uri si ne invita la periferie sa ne aerisim. Vechea problema avem bani sai sifonam unde trebuie.

  5. E o bătaie de joc, Chitac face parc pentru șmecherii cu vile din palazu s Tomis plus, machidoni de-ai lui. Restul e vrăjeală, Constanța e la pământ dar băgăm bani in cartierele noi ridicate de “finanțatori”.

    • Mai Gogule de ce trebuie sa generalizati? Locuiesc oameni in Palazu si nu sunt doar machidoni. Cumva daca nu locuiesc in mijlocul municipiului asta inseamna ca nu fac parte din el???

  6. Titlul articolului e gresit, propunerile de parc sunt facute de Constantinescu in bataie de joc, de la Tomis Plus peste calea ferata, spre camp. Cine traverseaza calea ferata cu nepotii de mana, cu caruciorul de copii sau cu bicicleta, sa mearga in parc?
    Iarna ii ataca lupii si cainii si vara serpii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.