Administraţia locală are în plan rebilitarea zonelor din apropierea Hotel Dobrogea, prin amenajarea de spaţii verzi şi locuri de parcare. Motivul acestui proiect este explicat în documentaţiile ataşate iniţiativei: din zonă dispar mai multe locuri de parcare, ca urmare a implementării proiectului realizat cu fonduri europene „Îmbunătăţirea mobilităţii municipiului Constanţa între Gară şi staţiunea Mamaia”, ce include şi bulevardul Aurel Lăpuşneanu.
Conform proiectului la care facem referire, se solicită consilierilor aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitare urbană a terenurilor situate în zona Hotel Dobrogea din municipiul Constanţa prin amenajare de de locuri de parcare şi spaţii verzi”, respectiv aproarea sumei aferente – 320.000 de lei fără TVA, necesară investiţiei.
Facem precizarea că odată cu proiectul prin care este reabilitat bulevardul Alexandru Lăpuşneanu dispar mai multe locuri de parcare, inclusiv accesul către Hotel Zodiac, situat în apropierea Hotel Dobrogea şi Parcul Tăbăcărie. În proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 iulie nu se face referire la acest aspect, însă putem intui că măsura ar putea ajuta şi proprietarul hotelului mai sus-menţionat.
Şedinţa convocată în data de 28 iulie mai cuprinde şi proiecte referitoare la depunerea jurământului de către Daniel Georgescu, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, proiectul de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul II din anul 2022, proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța ş.a. – detalii: AICI!
A.C.
Citeşte şi:
Inainte de inceperea acestui proiect, cu MULT INAINTE, ar fi trebuit sa identifice locuri de parcare in TOATE ZONELE unde s-au desfiintat parcarile de pe Bd. Astef incat posesorii de autoturisme sa nu se transforme in maratonisti. Pt ca asta ne propun cei care ne administreaza orasul in modul cel mai dezastruos cu putinta ! Sa alergam de la km distanta intre parcarile amenajate de ei si locuintele noastre. Adaugati la acest „maraton” cumparaturile, copii mici si carucioare, trotinene, biciclete etc. Dar in loc sa faca ceea ce spuneam mai sus, PMC si CL au retrocedat terenuri publice si apoi au dat autorizatii de constructie fara sa tina cont de faptul ca acele noi constructii nu doar reduc nr locurilor de parcare ci aglomereaza si mai mult respectivele zone.
Între Casa de cultură și hotel Dobrogea sunt 4 km. Un loc de parcare are 5 m lungime, deci se pierd 1600 locuri de parcare.
E necesar un studiu urbanistic pe intreaga zonă, care să identifice noi locații între blocuri care să compenseze cele 1600 locuri de parcare desfiintate.
Un primar serios ar lua in calcul toate masinile inmatriculate din evidența SPIT, cu adresa proprietarului la maximum 500 m de bulevard, si le -ar cere să- si manifeste optiunea pentru un loc de parcare amenajat, pe baza de abonament lunar. Si ar sti astfel ce venituri poate obtine.