Primăria cumpără coșuri de gunoi de peste un milion de lei

0
227

Primăria Constanța a lansat, zilele trecute, achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora.

Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă și de agrement. Nou tip de mobilier urban trebuie să respecte o serie de caracteristici minimale: înălţime 1.158 – 1.222,5 mm; lăţime 590-598 mm; volum – 130 de litri; capacitatea recipientului la interior – 110 litri.

Coșurile de gunoi trebuie să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dubli, pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere. De-a lungul timpului, foarte multe coșuri au fost distruse de rugină sau vandalizate cu prea multă ușurință de persoane certate cu bunul-simț.

Pentru identificarea prețurilor, dar și în scopul stabilirii caracteristicilor minimale ale produselor, s-a realizat, la finele anului trecut, o cercetare de piață preliminară.

La nivel european, există trei producători care confecționează produse ce corespund cerințelor Municipalității. De asemenea, au fost identificați trei operatori economici care furnizează produsele la noi în România. Doi dintre aceștia au răspuns solicitării Primăriei. În urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în cele două propuneri, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără T.V.A., pe produs, și 192,50 lei fără T.V.A., pentru montare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.