Primăria Hârșova, parteneriat cu IQS Inovation pentru reciclarea anvelopelor uzate

0
111

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a participat, miercuri, 17 noiembrie a.c., la o întâlnire-prezentare în vederea stabilirii unui parteneriat cu firma IQS Inovation privind reciclarea anvelopelor uzate.

La această întâlnire au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Constanța, care au efectuat o inspecție a instalației, aceasta aflându-se în etapa de monitorizare.

Va fi implementată o tehnologie ce utilizează procesul de piroliză, având ca rezultat reciclarea cauciucului în proporție de 100%. Acest proces presupune descompunerea termică a materialelor pe bază de carbon într-o atmosferă lipsită de oxigen, fără emisii toxice pentru mediu

Implementarea acestei tehnologii în orașul Hârșova este benefică, în primul rând, pentru că va contribui la curățenia orașului prin reciclarea anvelopelor uzate.

În plus, prin aducerea acestei tehnologii la Hârșova, se vor crea până la 25 de noi locuri de muncă. Menționăm că acest proiect este un proiect-pilot, Hârșova fiind primul oraș care va avea o astfel de tehnologie.

Primăria Orașului Hârșova își arată interesul și susținerea față de colaborările care vizează tehnologii ce contribuie la protejarea mediului și care, implicit, asigură o calitate a vieții ridicată pentru hârșoveni.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.