Primăria Ion Corvin, îngropată în datorii. Primarul a cerut bani din rezerva statului

0
981
sursa foto: tomisnews.ro

Primăria Ion Corvin are datorii de aproximativ cinci milioane de lei după ce a fost dată în judecată de mai multe ori pentru un proiect ce viza amplasarea unor eoliene. Primarul, Tudorița Floros, spune că se chinuie de când a preluat madatul să găsească o soluție și a ajuns și la Guvern pentru a discuta această problemă. După ce le-au fost confiscate peste 300 de hectare de pășune singura soluție este pentru acoperirea datoriilor este ca statul să dea bani din rezervă.

Administrația locală din Ion Corvin se află într-o situație delicată asta pentru că are datorii de cinci milioane de lei în urma proiectul „Eficientizarea consumului de energie electrică”. Primarul, Tudorița Floros a explicat care este situația exacta.

„A fost un proiect pentru construcția unei eoliene și s-a făcut plata de la stat apoi a urmat un control. În cadrul acestui control au fost descoperite mai multe nereguli. Adică garnitura era veche, motorul era vechi și plus altele. Nimeni nu a refăcut nimic. Eu îmi pun mii de întrebări și nu înțeleg cum au câștigat procesele dacă ei nu au continuat treaba și nu au refăcut ceea ce nu era bine făcut. Eu am fost consilier local 12 ani și nu s-a vorbit niciodată la nici o ședință de această problemă. Aici au fost niște interese, probabil niște eolienne de la fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, băgate pe gât. Eu nu știu cum am pornit, nu știu cum s-a făcut contractul, cum s-au pus aceste penalități acestea atât de mari că nici cămătarii nu iau 0.01% pe zi”, a precizat primarul.

Aceasta a specificat că de această problemă știe și președintele Consiliului Județean Constanța, dar și primul ministru. A mers în repetate rânduri la Guvern pentru a găsi o soluție și se pare că singura rezolvare ar fi ca Primăria Ion Corvin să primească bani din rezerva statului pentru a putea stinge datoriile.

„În acest proiect au fost implicate mai multe primării. La noi a fost un singur constructor din Italia. Din cauza acestui proiect avem mai multe hotărâri judecătorești și avem mai multe penalități de 0,01% pe zi și uite așa am ajuns la niște sume colosale de plătit și am pierdut peste 300 de hectare de pășune. Primăria a pierdut toate procesele și avem datorii de două milioane de lei la stat. În plus mai avem și un million de lei datorie la firma care a câștigat licitația, sumă pentru care ne-a dat ăn judecată în nenumărate rânduri, astfel avem penalități. În total avem datorii de cinci milioane de lei. Eu am făcut mai multe memorii la Guvern, am fost la București pentru a discuta problema, iar singura noastră salvare este să primim bani din rezerva statului. De șașe luni de zile eu sunt băgată în această problemă. Nu pot să daci nici un proiect european pentru că nu am bani. Și îi mai încurc și pe primarii din Băneasa și Adamclisi la proiectul de gaze. Practic nu avem nici un ban la primărie. Am tăiat tot ce se putea tăia de la combustibil, materiale de curățenie, telefoanele, tot”, a mai precizat primarul.

Din cauza acestor datorii administrația locală nu putea implementate proiecte, astfel toți locuitorii comunei au de suferit. Însă, Tudorița Floros, a specificat că ceilalți colegi de partid primari o mai ajută. Un astfel de exemplu îl reprezintă Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, care va schimba printr-un proiect toate băncile unei unități școlare, iar cele vechi, aflata în condiții bune, le va aduce la Ion Corvin.

Despre situaţia de la Ion Corvin a vorbit, în cadrul unui interviu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu:

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.