Primăria Năvodari a primit finanțare pentru reabilitarea energetică a patru clădiri din oraș. Florin Chelaru: „Guvernanții sunt serioși față de noi, față de cei din teritoriu”

0
195

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre proiectele aflate în implementare la nivelul comunității pe care o conduce. Totodată, a fost atins și subiectul ce vizează câteva obiective de investiții ce tocmai au primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Precizăm faptul că miercuri, 16 noiembrie a.c., ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a anunțat faptul că sunt finanțate finanțează 503 noi investiții, în 358 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Printre aceste obiective de investiții se află și patru proiecte depuse de către Primăria orașului Năvodari, fiind vorba despre: „Renovarea energetică a Primăriei orașului Năvodari”(1,448,569.46 de lei cu TVA), „Renovarea energetică a Creșei Nr. 20 din orașul Năvodari” (2,495,044.89 de lei cu TVA), „Renovarea energetică a Grădiniței nr. 3 Năvodari” (3,479,659.72 de lei cu TVA) și „Renovarea energetică a clădirii – Cămin nou- Liceul Năvodari” (7,299,552.84 de lei cu TVA).

Primarul orașului Năvodari a vorbit despre importanța acestor obiective de investiții, ce vor aduce plus valoare comunității.

„Am primit confirmarea pentru patru dintre clădirile administrative pe care noi le-am depus prin PNRR. Știam de la început că anumite sume prin PNRR vor fi aprobate pentru că fiecare dintre UAT-urile care au depus aveau dreptul la o anumită sumă de bani. Această sumă, de trei milioane de euro, și în cazul nostru, am depus pentru patru din clădiri și anume: clădirea primăriei, două creșe și ultima, căminul nou. Sunt proiecte pe eficiență energetică. O sumă mai mare nu se putea prin PNRR. Primisem confirmarea și pentru camerele de luat vederi și mobilier urban au fost aprobate tot prin PNRR. Aceste sume sunt impuse la nivelul UAT-urilor. Acum primim confirmarea că sunt serioși față de noi, față de cei din teritoriu. Mai există, și acolo este necesar să avem norocul să se aprobe și pentru clădirile asociațiilor de proprietari, adică câteva din blocurile din oraș. Este o veste bună pentru administrația pentru că îmi doresc ca orașul nostru să aibă o altă imagine prin modernizarea unor clădiri. Creșa este un obiectiv extrem de important pentru părinți și copiii și poate chiar mai important este căminul nou care este un cămin social pe care l-am introdus în acest proiect. Aș fi dorit să introduc și al doilea cămin, pentru că noi avem două cămine în acest moment, doar că noi nu ne încadram în sumele impuse de minister”, a declarat Florin Chelaru, edilul-șef al orașului Năvodari.

 „Un lucru bun pe care vreau să  știți este că în viitorul foarte apropiat vom depune tot prin PNRR canalizare în zona de nord a orașului. Această poveste cu canalizarea este de foarte mult timp, în sensul că am încercat de-a lungul timpului prin mai multe proiecte și axe de finanțare să depunem: PNDL I, PNI „Anghel Saligny”. Din păcate nu a fost aprobat proiectul. Să sperăm că prin PNRR să avem succes cu acest proiect. Se știe că după linia ferată vrem să implementăm acest proiect. Este vorba de zona unde a fost construit un cartier, fiind primul cartier din orașul Năvodari”, a conchis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.