Primăria ne reamintește că nu se spală covoare pe stradă, nu se întind rufe în exteriorul imobilelor și nu se amenajează grădini de legume în fața blocului

0
2165

Primăria Constanța aduce la cunoștința locuitorilor că Hotărârea Consiliului Local nr. 77/2021 se află afișată pe site-ul său, www.primaria-constanta.ro, cât şi la sediul instituţiei, de vineri, 02.04.2021.

Hotărârea Consiliului Local prin care a fost aprobat noul Regulament privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, se află afișată pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro, la secţiunea Consiliu local – Hotărâri de consiliu, cât şi la sediul instituţiei.

Conform regulamentului, constituie o obligație permanentă a tuturor persoanelor fizice și juridice din Constanța asigurarea bunei gospodării, păstrarea curățeniei, respectarea normelor de igienă și conviețuire socială, precum și de înfrumusețare a municipiului.

Toți constănțenii au obligația să efectueze lucrări de întreținere și curățenie a imobilelor pe care le au în proprietate sau în folosință, precum și a împrejmuirilor acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi din dreptul imobilelor lor.

Constituie contravenție scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri și trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Dar și curățarea covoarelor pe domeniul public și întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor, cu excepția unităților locative care nu sunt dotate cu spațiu cu destinație specială.

Tot contravenție este și distrugerea, ruperea sau tăierea florilor, tăierea arborilor sau arbuștilor fără autorizație, tăierea sau ruperea crengilor acestora ori distrugerea scoarței trunchiului acestora, inclusiv deteriorarea spațiilor verzi și a parcurilor, cu excepția trecerii cu piciorul sau a așezării pe acestea a persoanelor. Și nici nu putem să practicăm jocuri sportive, pe suprafețele înierbate, cu încălțăminte cu crampoane sau să amenajăm grădini de zarzavat pe domeniul public.

Circulația, oprirea staționarea vehiculelor în zonele amenajate cu pavele destinate traficului pietonal, cât și efectuarea cu intenție de manevre prin derapaje, întoarceri bruște, accelerări și frânări bruște cu autovehicule, executate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța, constituie, de asemenea, contravenție.

Operatorii economici deținători de active situate pe arterele principale au obligația ca, în perioada 01.12. – 07.01 a fiecărui an, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, să amenajeze, prin decorare și iluminare vitrinele activelor, pe o suprafață de minimum 50%.

Amenzile pentru încălcarea acestui regulament variază între 200 și 1.500 de lei, pentru persoanele fizice.

Toate celelalte reguli le puteți citi în documentul atașat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.