Primăria nu poate face nimic în cazul Bisericii Sf. Sfinţit Haralambie până nu termină ancheta Parchetul Judecătoriei Constanţa

1
2261

Parohul Bisericii Sfântul Sfinţit Haralambie din Constanţa stă cu sabia deasupra capului de ani de zile: nici administraţia anterioară nu a dorit, dar nici cea actuală nu doreşte să pună în legalitate construcţia edificată în zona Boema.

Biserica ce poartă hramul Sf. Sfinţit Haralambie a fost construită “pe vorbe”, fără nici o autorizaţie şi, după cum se poate vedea în imagini, fără respectarea normelor de siguranţă. Clădirea este la doi paşi de un peco, iar acoperişul “ocoleşte” stâlpul de electricitate. Cu alte cuvinte, numai Dumnezeu fereşte enoriaşii de un scurt circuit de la care să pornească un incendiu de proporţii. Încă un element pentru care biserica nu va fi pusă în legalitate – deşi, abia după ce s-a început construcţia ei a fost solicitat acest lucru – este că ea a fost zidită pe trotuar.

Povestea este de atâţia ani încât cu toţii am pierdut şirul. Cert este că actuala administraţie a moştenit situaţia şi, într-un fel sau altul, va trebui să decidă. Se discuta, încă din 2016, după o serie de controale din partea primăriei, a Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, că urmează demolarea clădirii. N-a fost să fie aşa, imediat, la fel cum nici prea curând nu vom vedea buldozerele peste biserică. Motivul, transmis de actuala conducere a Primăriei Constanţa: există un dosar penal în instrumentare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, început din 2016, după controalele mai sus menţionate.

“Parohia Sf. Sfințit Haralambie nu s-a conformat măsurilor dispuse prin Procesul Verbal de Constatare și Sancționare a Contravențiilor nr. 96073/11.07.2014, aceasta continuând executarea lucrărilor de construcții, fapt pentru care a fost înaintată Sesizarea Penală cu nr. 42019/17.03.2016 către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru continuarea de lucrări de construcții după dispunerea măsurii de oprire a executării lucrărilor conform art. 24, lit. b din Legea nr. 50/1991 republicată, fiind înregistrat dosarul penal nr.5798/P/2016. Precizăm că până la momentul prezentei nu ne-a fost comunicată o rezoluție în acest dosar”, au transmis, în urmă cu două zile, reprezentanţii Primăriei Constanţa.

A.C.

1 COMENTARIU

  1. ALO, PRESA!!!!!
    TOT ÎN CONSTANȚA, VIS-Á-VIS DE PIAȚA CÂND MERGI PE B-DUL CE TRECE PRIN FAȚA CITY MALL, A FOST CONSTRUITĂ O BENZINĂRIE LA DOAR CÂȚIVA METRI DE UN BLOC DE LOCUINȚE! PROPRIETAR ILIE MITROI, FOST SECRETAR DE PARTID LA CHIMPEX CONSTANȚA! ACOLO, PRIMĂRIA NU A MAI SOCOTIT A FI PERICOL DE INCENDIU DE LA “LUMÂNĂRILE” CU BENZINĂ????????
    REVIZUIȚI PUȚIN CAZUL, CA ȘI CEL AL BENZINĂRIEI DE PE ȘOSEAUA MANGALIEI MAI SUS PUȚIN DE FAR, SENS DE MERS SPRE FOST MALL BILLA, BENZINĂRIE SITUATĂ FOARTE APROAPE DE ACEA ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ! EXEMPLE CONCRETE PRIVIND CU ADEVĂRAT CUM S-AU CONSTRUIT ASEMENEA POTENȚIALE BOMBE, CUM ȘI CINE ȘI CUM A ACURDAT AUTORIZAȚIILE, MERITĂ O MEGA-ATENȚIE DIN PARTEA PRESEI – ALTMINTERI, DORNICĂ DE “HOT-NEWS” – “SUBIECTE FIERBINȚI”!!! HAI, LA TREABĂ, SPRE A DOVEDI CĂ NU AVEȚI CEVA SPECIAL CONTRA BISERICII ORTODIXE ROMÂNE-DE FAPT, BAZA DE SINE ȘI DE IURE A STATULUI NAȚIONAL UNOTAR ROMÂN, CÂTĂ VREME, ORTIDOCȘII FORMEAZĂ PESTE 95% DIN POPORUL ROMÂN! AVEȚI CEVA CONTRA ORTODOXIEI EXCLUSIV??? SE CHEAMĂ ATENTAT LA SIGURANȚA ȘI SUVERANITATEA NAȚIONALĂ!!! DOVEDIȚI CONCTET CĂ NU ESTE AȘA!!!…
    UN FOST COLEG DE BREASLĂ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.