Primăria reamintește că, de marți, vom avea trei noi străzi cu sens unic

0
1238

Atenție, șoferi! Trei străzi din Constanța devin cu sens unic!

Începând de marți, 6 aprilie a.c., trei străzi din Constanța vor deveni artere rutiere cu sens unic. Pentru resistematizarea rutieră în zona centrală a orașului, care are ca scop decongestionarea traficului rutier, vor fi impuse noi reguli pe următoare străzi:

– strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre Bulevardul Mamaia;

– strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Mamaia spre Bulevardul Tomis;

– strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și, implicit, reducerea poluării. Se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica“. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzii Poporului cu Bulevardul Tomis, prin interzicerea virajului la stânga. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu Bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a două benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

„Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele trei străzi, însă Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și Bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată“, a transmis Biroul de presă al Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.