Primăria reconfigurează traficul pe trei străzi din oraș

1
5423

Primăria Municipiului Constanța anunță că, în viitorul apropiat, va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului, care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile, pentru a reduce poluarea generată de ambuteiajele din trafic și timpul pierdut de către conducătorii auto.

Administrația locală va resistematiza, curând, traficul rutier pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului din Constanța.

Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica“. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe Bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu.

De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu Bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a două benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Condițiile de trafic rutier de pe Bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic.

Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte ce presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente, situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu și Soveja, și în arealul cuprins între strada Poporului, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și Bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Totodată, proiectul de resistematizare rutieră va facilita dezvoltarea unei rețele integrate de piste de biciclete în municipiul Constanța. Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe Bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate, pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți, și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale Bulevardului Mamaia, cel reabilitat, care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân, și tronsonul delimitat de străzile Mircea cel Bătrân și Soveja, care urmează să fie modernizat.

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel:

– strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre Bulevardul Mamaia;

– strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Mamaia spre Bulevardul Tomis;

– strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre Bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și urmează să primească avizul I.P.J. Constanța – Serviciul Rutier.

  V.I.

1 COMENTARIU

  1. Mai face cineva studii si calcule cand se iau astfel de decizii ? Sau doar arunca cu banul si ce-o fi o fi ? O sa iasa haosul de pe lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.