Primăria Tulcea pregătește pachete pentru copiii și familiile defavorizate

0
320

Prin instituțiile proprii dar și diverse asociații cu care colaborează, Primăria Tulcea a început organizarea pentru a fi alături de copiii și familiile cu posibilități materiale reduse.

Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea derulează în perioada 6 – 17 decembrie campania „Ziua SPOT – Donează pentru tine!”. Astfel, orice persoană care are posibilitatea să doneze alimente si dulciuri este aşteptată la sediul Centrului de Asistenţă Integrată Comunitară, situat în Municipiul Tulcea, strada Eternităţii nr. 27.

Donaţiile astfel primite vor fi distribuite persoanelor şi familiilor ce fac parte din grupul ţintă al proiectului Re Start Neptun – Dezvoltare locală integrată. Beneficiarii proiectului sunt persoane ce domiciliază în cartierul Neptun din Municipiul Tulcea şi care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, deprivare materială severă, persoane cu dizabilităţi, persoane vârstice, familii numeroase cu venituri insuficiente, etc.

În plus, Primăria colaborează și cu diverse asociații pentru a identifica și alți posibili beneficiari.

„Avem deja o situație, de la asociații de profil, de la centrele din subordinea DAPS Tulcea, dar și de la anumite școli, cu numărul de copii care au nevoie de sprijin de sărbători. Noi colaborăm cu o asociație care se ocupă de așa ceva, cadouri de sărbători – Asociația Ever Forward, care anul trecut a oferit 500 de pachete pentru copii. În funcție de ce vor reuși să strângă ei, dacă va fi nevoie, vom ajuta și noi cu fonduri, dar nu cred că va fi cazul. Avem și magaziile pline cu haine și încălțăminte donate de tulceni prin intermediul containerelor, care vor fi distribuite în funcție de nevoi“ a precizat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.