Primăria vrea bani pentru proiectele din Constanța. A fost lansată achiziția pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro

2
406

Primăria Constanța a lansat achiziția pentru acordarea unui credit bancar în valoare de 51,4 milioane de euro.

Durata contractului este de 150 de luni, adică 12 ani și jumătate. Instituția estimează că se va împrumuta la un cost de circa 19,7 milioane de euro.

Context:

Consilierii locali PNL și PSD au votat „pentru” adoptarea proiectului ce privește contractarea unei finanțări rambursabile interne, în valoare de maxim 253 de milioane de lei. USR s-a abținut. Acesta a fost și motivul principal invocat de primarul Vergil Chițac pentru retragerea atribuțiilor viceprimarului USR Florin Cocargeanu.

Proiectele pentru care vor fi folosiți banii

Cea mai mare sumă de bani va merge către proiectul de construire a noului CET, respectiv suma de 193 de milioane de lei. Alte 30 de milioane de lei ar urma să fie repartizate pentru Policlinica Municipală, iar alte 4,3 milioane de lei, pentru Incubatorul de Afaceri.

Lista completă poate fi văzută aici.

Constanța are o datorie de 50 de milioane de lei, până la 31 decembrie 2022, adică de 10 milioane de euro.

Municipiul Constanța are datorie publică locală contractată și nerambursabilă în valoare de 50.417.764,06 lei (la 31 decembrie 2022), care a reprezentat 5% din veniturile operaționale realizate“, se mai arată în document.

A fost estimat și costul datoriei publice, în urma contractării acestui împrumut.

„În urma contractării unui împrumut cu o valoare de maxim 253.918.900 de lei, cu o maturitate de maximum 13 ani, serviciul datoriei publice locale totale este estimat, pentru perioada 2023 – 2025, la un nivel care variază între 2,03%, în anul 2023, și 7,23%, în anul 2026“, conform proiectului de hotărâre adoptat în Consiliul Local.

Petruț IACOB

2 COMENTARII

  1. Luati bani de la floricele si spatii verzi vite incaltate .Voi ati stricat spatiile verzi si parcurile sa le faceti pe bani vostri boilor .

  2. Monstruoasa coaliție ne indatoreaza pe veci. Singura soluție este să nu-i mai votăm . Au apărut o grămadă de partidulete care își zic patriotice. Haideți sa-i votăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.