Administrația locală vrea perdea verde la ieșirea spre Lazu

0
574

Administrația locală a făcut primul pas pentru amenajarea unei perdele verzi la ieșire din Constanța spre Lazu: a inițiat licitația pentru achiziția serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții.

Luni, 2 august a.c., Primăria Constanța a inițiat licitația pentru achiziția serviciul de elaborare documentație tehnico-economică (temă de proiectare, studii de teren – geotehnic și topografic, studiu de fezabilitate – inclusiv studiu peisagistic, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, proiect privind organizarea execuției, proiect tehnic, detalii de execuție și altele – asistență tehnică din partea proiectantului) aferentă obiectivului de investiții „Perdea Verde“.

Administrația locală a identificat două terenuri neutilizate, fără funcțiune, aflate într-un stadiu avansat de degradare, la ieșire din Constanța, spre Lazu și Cumpăna, cu suprafețe de 21.565mp și 18.384mp.

Din cauza poluării tot mai ridicate, dar și a poziției terenurilor (zonă intens circulată), Primăria consideră necesară și oportună creșterea suprafețelor de spații verzi aici, prin amenajarea unei perdele verzi.

Prin această investiție, administrația locală își propune să creeze o rețea de spații verzi favorabile pentru recreere, în interes general și turistic, dar și introducerea unor elemente SMART în zonă: iluminat, sistem de irigații, panouri informative, marcaje, indicatoare adecvate pentru persoanele cu dizabilități, colectare date de mediu etc.

Firmele interesate de prestarea serviciului de realizare documentație tehnico-economică pentru acest obiectiv de investiții pot depune ofertele până la data de 30 august a.c., ora 15.00.

Valoarea maximă a contractului va fi de 424.000 de lei, iar acesta va fi atribuit pe baza criteriului cel mai bun raport calitate – preț, componenta financiară având o pondere de 70%.

Durata contractului este de patru ani.

Firma câștigătoare va elabora documentația astfel:

Faza I. Elaborare temă de proiectare, studii de teren – studiu geotehnic, studiu topografic – 30 de zile calendaristice:

– Etapa I – temă de proiectare, pentru etapa temă de proiectare;

– Etapa II – studiu de teren – studiu geotehnic, pentru studiul geotehnic; Etapa III –studiu de teren – studiu topografic, pentru studiul topografic.

Faza II. Elaborare Studiu de fezabilitate (SF), studiu peisagistic și documentații pentru obținerea avizelor/ acordurilor – 60 de zile calendaristice:

– Etapa I – documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor, pentru etapa SF;

– Etapa II – Studiu de Fezabilitate (SF) si studiu peisagistic, pentru SF și studiu peisagistic.

Faza III. Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Proiect de Organizare a Execuției lucrărilor (POE) si Documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism – 60 de zile calendaristice:

– Etapa I – Documentaţii pentru obţinerea avizelor/acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism, pentru etapa PAC;

– Etapa II – Proiect pentru obtinerea autorizatiei de construire, proiect pentru organizarea executiei lucrarilor (PAC, POE).

Faza IV Elaborare Proiect Tehnic (PT), Caiete de sarcini (CS) și detalii de execuție (DDE) – 60 de zile calendaristice

Faza V Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului – pe toată perioada de execuție a lucrărilor

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.