Primăria vrea să extindă adăpostul pentru animale fără stăpân

0
297
FOTO Primăria Constanța

Administrația locală a inițiat achiziția serviciului de elaborare documentație tehnico-economică pentru reamenajarea biobazei de pe strada Vârful cu Dor. Se dorește o capacitate de cazare a acestuia de minimum 400 de câini.

Primăria Municipiului Constanța așteaptă oferte pentru serviciul de elaborare a documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Reamenajarea adăpostului pentru câini fără stăpân“: studii topografic și geotehnic, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, deviz estimativ, proiectul de autorizare construcție și cel tehnic, detaliile de execuție, caietul de sarcini, documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor etc.

Se dorește asigurarea capacității de cazare și întreținere a unui număr minim de 400 de câini, în condițiile în care acum în adăpost sunt puțin peste 200 de animale, iar administrația locală a anunțat că nu mai face capturări deoarece nu mai sunt locuri în biobază.

În plus, Municipalitatea vrea ca adăpostul să aibă și spații auxiliare și tehnice: corpuri postoperator, de carantină, depozite hrană și materiale, depozite cadavre și deșeuri. În plus, biobaza va avea și un corp administrativ și unul medical.

Astfel, suprafața construită maximă a complexului propus va fi de 2.100mp, pe terenul de 3.660mp, în condițiile în care acum construcțiile existente (ce vor fi dărâmate) au o suprafață construită de 272,55mp.

Firma care va câștiga achiziția va realiza întâi documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, pe care o va susține în fața Comisiei Tehnico-Economice, iar dacă avizul acestei este favorabil, studiile topografic și geotehnic. Abia apoi restul documentelor, la 15 zile de la emiterea ordinului de începere a etapei a II-a. Astfel, prestatorul ar trebuie să predea toată documentația tehnico-economică în maximum 60 de zile.

Ofertanții trebuie să aibă fiecare o echipă formată din minimum: un șef proiect – arhitect cu drept de semnătură atestat de Ordinul Arhitecților din România, patru ingineri proiectanți (construcții civile, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice) și un specialist autorizat categoria B în domeniile cadastrului, studiului geotehnic și cartografiei.

Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preț. Se acordă maximum 70 de puncte pentru cel mai scăzut preț și 30 de puncte pentru elaborarea și/sau coordonarea a cel puțin șase proiecte similare în calitate de proiectant/arhitect cu drept de semnătură.

Valoarea estimată a achiziției este de 130.000 de lei, fără T.V.A., iar ofertele se primesc până pe 28.01.2021.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.