Primăria vrea să repare, urgent, terenurile de sport din Constanța care au fost vandalizate

0
436

Administrația locală a lansat o achiziție publică de lucrări de reparații curente urgente la terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța.

Firmele interesate pot depune oferte până în data de 27 septembrie a.c., pentru realizarea de lucrări de reparații curente la terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța.

Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 322.511,31 lei, iar acesta va fi atribuit pe baza prețului cel mai scăzut. Durata lucrărilor este de maximum un an.

Reprezentanții Primăriei Constanța susține că aceste lucrări sunt necesare și urgente pentru aducerea în stare optimă de funcționare a terenurilor de sport, în conformitate cu normele europene, pentru siguranța cetățenilor care desfășoară activități sportiv-recreative pe acestea. O parte din ele au fost vandalizate sau utilizate inadecvat.

„În activitatea noastră ne confruntăm des cu deteriorarea mobilierului urban, din cauza comportamentului necivilizat al unor cetățeni care nu înțeleg că acestea reprezintă bunuri ale întregii comunități, iar distrugerea lor poate conduce la la accidentarea gravă a utilizatorilor“, se arată în Caietul de sarcini.

Firma câștigatoare va trebui să vopsească și să repare elementele sportive, să înlocuiască plasele de la porțile de handbal, panourile de baschet, fileurile de volei, chiar și stâlpul de volei din Parcul Viitorului. În plus se vor înlocui panourile de gard, sistemele de închidere porți etc.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minimum șase luni de la data încheierii proceselor-verbale de recepție.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.