Primarul, abandonat de specialiştii şi salvatorii din PNL Constanţa în faţa lui Rafila

0
1645

A venit ministrul Sănătăţii la Constanţa. Aţi înţeles cumva scopul exact al vizitei? Se deschide mâine Spitalul de Boli Infecţioase? Dă bani ministerul pentru noi spitale? A… nu? Şi-atunci de ce-a venit? Să îl facă de bâlci pe primar că e praf spitalul, că e periculos să fie redeschis, că nu sunt gata lucrările de reparaţii şi că mai ce? Să scoată în evidenţă, să sublinieze, să înfiereze neputinţa administraţiei locale? Iar în final să se spună că ministerul nu ia Spitalul de Boli Infecţioase înapoi? În caz că v-a scăpat din vedere acest aspect: Spitalul de Boli Infecţioase NU este în administrarea Ministerului Sănătăţii! Este în grija administraţiei locale, aşa cum Spitalul Judeţean e în grija Consiliului Judeţean Constanţa, nu a Ministerului Sănătăţii! A, bun! Atunci, fiecare să-şi vadă de ograda lui şi să certe pe cine nu face treabă la el în ogradă, altminteri, opinez eu: a fost o vizită prin care ministrul PSD Alexandru Rafila a vrut (şi a şi reuşit) să puncteze electoral. L-a făcut de bâlci pe primar. Şi n-am văzut un singur PNL-ist care să se împotrivească! Oare de ce? Primarul nu e PNL? Am dubii că ar fi, dar, oficial, în acte şi din declaraţiile tuturor liderilor PNL – că e vorba de preşedintele de la judeţ, Bogdan Huţucă, ori de preşedintele de la municipiu, Septimiu Bourceanu, primarul e PNL!

Să termin cu Rafila şi revin la PNL… De ce a venit Rafila la Constanţa? Păi, la finalul zilei am primit un comunicat de presă din partea PSD Constanţa, în care se preciza că ministrul a făcut o vizită şi la sediul de partid, iar “la o ceaşcă de ceai s-au discutat…”. Staţi!, ce?! Acum e limpede: ministrul a venit să bea o ceaşcă de ceai la partid, să mănânce o plăcintă cu dovleac şi una dobrogeană (credeţi-mă, asta tot din comunicatul PSD Constanţa este extrasă) şi, dacă tot a venit să vorbească despre una, despre alta (mă gândesc la parlamentari şi lideri de organizaţie cu interese în domeniul sanitar – interese din punct de vedere al afacerilor, să nu înţelegem altceva), a jucat-o şi pe sentimentele constănţenilor. Păi, care e supărarea constănţenilor? Logic, spitalul care încă e închis. E spitalul la minister? Repet: NU, nu e, dar ce mai contează? 1-0 PSD.

Şi-acum, despre PNL. Şi despre echipa lui Vergil Chiţac. În toată povestea cu vizita ministrului, în afară de Chiţac, care a făcut o declaraţie, iar apoi s-a retras în spatele camerelor de filmat, au existat doar purtătorul de cuvânt al primăriei (prin postarea unui comunicat despre situaţia spitalului – un comunicat prost care suna a „scuze, domnul ministru, atâta s-a putut”) şi Doru Iordache, în calitate de cineva care se ocupă de spital, din partea primăriei, din câte se zice şi se pare. N-am să stau să disec în patru chestiunea „Doru”, că el oricum comunică numai când are chef şi cu cine are chef, deci calitatea lui exactă în echipa lui Chiţac… fie la ei, sănătate multă! Bun… Şi restul din echipă unde erau?!? Unde era city managerul Felicia Ovanesian, cea care a evaluat activitatea fostului manager al spitalului (de până la data incendiului), unde erau liderii PNL Constanţa?

Unde era Septimiu Bourceanu? Unde, unde? Cumva savura situaţia penibilă prin care trecea primarul? Se bucura că este scos la tablă, că i se subliniază neputinţa în a rezolva o problemă? Se freca pe mâini gândind că mâine-poimâine i se aliniază astrele şi candidează din partea PNL la primărie? De ce insist cu Bourceanu? Pentru că încă din campanie s-a bătut cu pumnul în piept că el, în calitate de parlamentar, se va ocupa de sănătate – un salvator! Că el asta ştie, că doar e specialist în domeniu, a fost manager la sanatoriul din Techirghiol. După campanie, acelaşi parlamentar a venit în interviu să spună că tot de sănătate se ocupă şi de spitalele pe care le aşteptăm cu sufletul la gură de vreo 20 de ani. Deci, unde era Bourceanu? Staţi, staţi, că îmi pot imagina! Punea la cale încă o întâlnire cu cetăţenii nemulţumiţi de regulamentul de acces în Peninsulă. Păi, dacă o fi aşa, tot de rău e pentru primar. Şi iar mă întreb: primarul e PNL? Sau, mai exact, PNL Constanţa mai este cu primarul?

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.