Primarul Chițac asigură constănțenii că avariile RADET nu sunt motiv de panică

0
559
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Pregătirea de iarnă a RADET-ului a început cu avarii care i-au nemulțumit pe constănțeni. Noul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le transmite acestora că situația e sub control și că vor mai fi astfel de avarii.

Pentru avariile RADET de la sfârșitul lunii octombrie sunt de vină temperaturile ridicate la care se transportă apa în această perioadă, care trebuie să asigure și încălzirea și agentul termic.

„Sunt în legătură permanentă cu administratorul special al RADE și nu e nici un motiv de îngrijorare. S-a întâmplat ce ne-am așteptat. Pentru a putea prepara simultan apă caldă și încălzire CET-ul ne-a mărit temperatura agentului termic de la 65 la 72 grade Celsius. Corespunzător s-a mărit și presiunea și unele tubulaturi au crăpat. Știm, intervenim la ele, schimbăm diafragmele în punctele termice…acționăm. O să mai fie din astea. Ne pregătim să le depistăm rapid și să acționăm cu cât mai multe echipe de intervenție. În momentul acesta nu se poate face altceva. Sistemul de termoficare va fi refăcut cu prioritate. Seară bună! P.S. Mâine mă ocup și de clădirea Palatului de Navigație“, a transmis primarul pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.